Ondanks rituitval stijging reizigers openbaar ver- voer. Veel klachten lijn 66 bij gemeente gemeld.

Posted on december 1, 2007

0


Ondanks de klachten en uitgevallen ritten is het aantal reizigers in het openbaar vervoer van Friesland toch nog gestegen. De rapportages van het eerste en tweede kwartaal 2007 laten dit zien. Het aantal reizigers in bus en trein is in het eerste kwartaal van 2007 met 3,3% gegroeid ten opzichte van 2006 tot 5,32 miljoen reizigers in 2007 en in het tweede kwartaal 2007 zelfs met 7,8% tot in totaal 5,4 miljoen reizigers.

De stijging van het aantal klachten over openbaar vervoer is vooral te wijten aan de invoering van de nieuwe dienstregeling voor Noord en Zuidwest Friesland. Klachten die binnen komen gaan vooral over de uitvoering van de diensten, dienstregeling en het personeel. Verder blijkt uit de rapportage dat zowel in het eerste als tweede kwartaal van 2007 zijn ten opzichte van 2006 het aantal uitgevallen ritten fors toegenomen. De belangrijkste oorzaak hiervan is materieel defect. Dat geldt voor trein en bus. De vervoerders hebben in overleg met de provincie inmiddels maatregelen genomen, waardoor het aantal klachten en uitvallen van ritten in de volgende kwartalen naar verwachting zal afnemen. De provincie bekijkt en controleert deze gegevens en neemt indien nodig maatregelen.

De gemeente Ameland roept haar inwoners op om klachten over buslijn 66 aan hun door te geven. Er is al een flinke lijst met problemen verzameld. Melden van de problemen met deze buslijn kan via het e-mailadres ov@Ameland.nl of telefoonnummer (0519) 555 555. Daarnaast wordt door de gemeente aangeraden om uw klachten ook formeel bij Connexxion te melden.

Posted in: ameland actueel