Twee musea openen op één dag

Posted on juni 25, 2009

0Feest op het parkeerterrein bij het Natuurcentrum.

foto: Jan Spoelstra

Naast elkaar waaien de Amelander, de Nederlandse en de Friese vlag. Het parkeer terrein is leeg op de auto van cdk Jorritsma na. De catering van de bekendste Friese kok Reitse Spanninga stond te klaar
De opening van het natuurcentrum stond om 16:00 uur gepland, maar de aanleg van nieuwe technologieën zorgde voor een vertraagde aankomst van de genodigden. De feeststoet met genodigden strandde op de Strandweg op de aanleg van de glasvezelkabel richting museum en kwam zodoende een dik kwartier later aan dan de bedoeling was. Een uur daarvoor hadden de reizigers de opening van het Maritiem centrum in Hollum bijgewoond.

Burgemeester Albert de Hoop heeft, door de stoomfluit af te laten gaan, de deuren officieel geopend. Met de stoomfluit waarmee de voerlui en de paarden opgeroepen werden. De stoomfluit hing vroeger in de Hollumer melkfabriek. Na de ontmanteling van deze wordt hij door een compressor aangedreven.

foto: Jan Spoelstra

Commissaris Jorritsma knipte samen met burgemeester de Hoop in Nes het lint door van het Kennis en Innovatie centrum, het Natuurcentrum,in Nes. Jorritsma was “trots op het museum met de baarden”.Ger van Langen , bestuursvoorzitter, hield toezicht op de openingshandeling.

foto: Jan Spoelstra
Burgemeester van Ameland Albert de Hoop verrichtte zo een waarschijnlijk unieke prestatie door twee musea te openen op één dag.

Posted in: ameland actueel