Scheidsrechter breekt wedstrijd Geelwit-deVogels af

Posted on mei 9, 2010

1


Buren. -Een wedstrijd om des keizers baard is door de scheidsrechter gestaakt. Voor zowel de bezoekende club De Vogels uit Groningen als voor Geelwit stond er niets meer op het spel. De Groningers zijn door behaalde periode kampioenschappen zeker van een promotie nacompetitie. Geelwit was veilig voor een degradatie naar de vierde klasse.
Een in de ogen van veel toeschouwers “gefrustreerde” scheidsrechter haalde alles overhoop. De ruim van te voren op het eiland gearriveerde scheidsrechter, hij was al half één op het eiland, was op een leeg en uitgestorven voetbalcomplex aangekomen. De wedstrijd begon pas om drie uur.
Na eerst Geelwit speler Colin Ytsma met geel en direct rood naar de kant te hebben gezonden, geel voor een uitleg vragende doelman René de Jong, een penalty voor vermeend hands van een Geelhemd, trainer Fransisco Metz en elftalleider Meinte Bonthuis naar de tribune achter hen te hebben verbannen, staakte de scheidsrechter uit Groningen de wedstrijd al in de 36ste minuut. Zelfs de Vogels waren met stomheid geslagen en verklaarden graag de wedstrijd te willen afmaken.
Op de vraag van voorzitter Wil Bakema van Geelwit naar een reden gaf de leidsman aan zich met weinig respect behandeld te voelen.
Een treurig eind van een jammerlijk seizoen voor de Amelander club, die nu zelfs nog moet vrezen voor puntenaftrek. Nacompetitie om een degradatieplaats naar de vierde klasse komt dan in beeld. Jammerlijk voor Fransisco Metz, die zeker niet met zo’n wedstrijd afscheid wilde nemen van zijn ”kluppie”

ameland geelwit ameland foto: Jan Spoelstra

De scheidrechter J.H.Strampel(R) wilde zo snel mogelijk het eiland verlaten en verzocht voorzitter Wil Bakema (L) hem naar de eerstvolgende boot te brengen. foto: Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel