Boek Jan Blaak over Ameland één jaar later als de bedoeling was.

Posted on april 6, 2011

0


Nes. – Morgen reist Jan Blaak naar Ameland voor de zoveelste maal. Een echte eilandliefhebber met in zijn bagage de herdruk van het in 2011 uitgekomen boek  “Ameland veranderd gezicht 1900-2010” . De boekhandels Van der Brink in Nes en De Hoge Stoep in Hollum beschikken weer over een ruime voorraad voor de andere eilandliefhebbers. Natuurlijk knoopt het echtpaar uit Groningen er dagje Ameland aan vast. Onder meer het strand en het centrum van Nes staan op het programma.

Het boek is op enige punten gecorrigeerd en er zijn een paar foto’s toegevoegd liet Jan Blaak de redactie enige weken geleden weten. De verzamelaar van oude foto’s en ansichtkaarten van het Waddeneiland heeft in een fotoboek een overzicht gegeven hoe Ameland sinds 1900 is veranderd. ” Ameland veranderd gezicht 1900-2010″ is dan ook de titel van ruim 500 foto’s tellende boekwerk. Het merendeel stamt uit de jaren 1935-1965. Extra aandacht besteed Jan aan de oorlog 1940-1945. Veel foto’s van een Duitser die op de Ouwe Polle was gelegerd. Verder zijn foto’s van alle burgemeesters vanaf 1890 in het zeker voor Ameland liefhebbers interessante boek opgenomen.

jan blaak amelandboek foto Jan Spoelstra
Jan Blaak overhandigt, terwijl twee “Vrijvrouwen” van Ameland en de huidige vrijheer toekijken, het boek 2011 aan burgemeester de Hoop. archieffoto: Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel