WNF Challenge 2012 weer op Ameland.

Posted on november 22, 2011

0


Nes. – Op 31 mei, 1 juni en 2 juni is er weer een WNF Challenge. Op de derde dag is er wat organisatie noemt een “Stoere” finale op Ameland. Na een tocht over en door de Wadden moeten de deelnemers op eiland na 20 km mountainbiken nog een crossloop van 4 km uitlopen. Aan het einde van deze loodzware derde dag wacht ze de finish in Nes.
Meer informatie kunt u vinden http://www.challenge.wnf.nl

Verslag WNF Challenge 2011

Nes. – Een enorme truck met oplegger staat enigzins verloren op dijkweg naar het Nijlands Reid. Het is een van de volgers voor de ploegen die meedoen aan de WNF Challenge. De zondagmorgenchauffeur ervan was door onkunde te ver gereden. Op de Kooi was de wisselplaats en niet op één van de kaden direct aan de blubber van de Waddenzee. Door zijn kwaliteiten als vrachtwagenchauffeur zet hij de truck ook nog moeiteloos muurvast op het weggetje. Met de nodige hulp van jachtopzichter Richard Kiewiet geraakt hij uit zijn schijnbaar hulpeloze positie.
Langs de moddervlakten van het Wad verzamelen zich steeds meer supporters, als de eerst vage stipjes in de verte zich veranderen in meer menselijke gestalten. Steeds sneller nadert een lange lint mensen het groen van het Nijlands Reid. Deelnemers aan de WNF-Challenge sprinten bijna de laatste meters naar Ameland. Het viel ze niet mee die tocht over de zachte natte ebvlakte. Stevige kille wind, diepe volle geulen tot boven de navel doorkruizen, en dicht bij Ameland de zachte kniediepe blubber maakten de overtocht zwaar. Een plakkaat met daarop “Pappa” getekend stevig in de hand, staat een blond meisje al bijna een uur te wachten op haar vader. Haar nog jongere zusje heeft een presentje voor de grote man in haar leven.
Wil u de foto´s bekijken klik dan hier
Lopend vervolgen gezamelijk deelnemers en ondersteuners de weg naar de Kooiplaats waar ze zich kunnen opfrissen. Op mountainbike vervolgen ze de weg tegen de wind over het droge eiland. Na bijna de meest westelijk punt te hebben bereikt keren ze via het Jan Roepespad en Hollum weer terug naar finishplaats Nes. Het valt ze niet mee, de tocht over het soms smalle strand. Met de fiets over de schouder moeten sommige gedeelten worden afgelegd.

Winnaar bij de herenteams van de eerste WNF-Challenge is C4Nature. De tweede plaats is voor Versdirect en HobieCat Squadron eindigede op de derde plaats geëindigd. De eerste plaats bij de gemengde teams is voor Project 1on1. Na Team Oceans uit Delft op de tweede plek, eindigt het team van hoofdsponsor Vaude/Kathmandu op de derde plaats. Meest CO2-neutrale team, het team van de Windtalkers kreeg een eervolle vermelding omdat zij hun materiaal steeds per bakfiets vervoerend.

Posted in: ameland actueel