Bouw nieuw Strandpaviljoen bij Buren gestart.

Posted on december 1, 2011

1


Buren. – Bouwer Jellema uit Dokkum is begonnen met de bouw van het nieuwe strandpaviljoen bij Buren. Volgend voorjaar, zal de nieuwbouw gereed moeten zijn. De uitspanning zal een andere naam krijgen dan het huidige “De Heksenhoed”. KR8 architecten uit Borger heeft het ontwerp voor de nieuwbouw gemaakt. Het nieuwe strandpaviljoen komt voor het oude te staan, zo’n 13 meter uit de duinvoet. Wel worden de palen waarop het rust bovengronds een dikke meter langer. Na afbraak van het oude paviljoen wordt het middels een pier/brug constructie verbonden met de strandopgang. Ameland heeft dan bij Buren een minipier à la Scheveningen. Bij erg hoog water zitten de gasten midden in het water. De oppervlakten van zowel de binnenruimte als van het terras worden vergroot tot een 800 m². Rondom de binnenruimte en bar is een met glas beschut terras gesitueerd. Niet alleen wordt het paviljoen vernieuwd, ook de opgang er naar toe wordt door gemeente samen met vakantiepark Klein Vaarwater opgeknapt en verbreed.
Tijdens een heftige storm op 9 november 2007 liep in een heftige storm het gebouw een flinke schade aan zijn palenfundament op. Constructief niet fataal, maar helemaal in orde was het ook niet meer.
Sinds de strandpaviljoens op Ameland het hele jaar mogen blijven staan is hun omzet toegenomen. Niet alleen is dit effect er voor de uitspanningen zelf. Ze vormen ook een sterke multiplier factor voor de eilander toeristeneconomie. Terschelling kent dit bijvoorbeeld dit effect niet. Daar moet de strandhoreca elk jaar na het zomerseizoen worden afgebroken en opgeborgen.
De horecaondernemers op heel Ameland merken de toeloop en de bijbehorende extra omzet. Juist in de periodes om het hoogseizoen zitten de terrassen van de eilander strandtenten voller als in de zomer. Het is dan genieten vanachter het glas van zon, zee en strand.

ameland foto Jan Spoelstra
Heien op het strand, nou nee dat hadden Hendrik Dijk en Jurjen de Boer lang niet gedaan. Een tien jaar terug heide Funderingstechniek Noord uit het Groningse Marum staal in het strandzand. Strandpaviljoen de Buren van Nes en voor de strandwachtershuisjes op Ameland waren hun laatste wapenfeiten. Woensdag begonnen ze met het slaan van de eerste van de 89 palen voor het nieuwe strandpaviljoen bij de strandopgang van Buren. Elke paal wordt 5 meter in het zand gedreven. foto: Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel