Fotograaf Jan Spoelstra op Ameland jubileert.

Posted on december 11, 2011

1


Nes. – Foto/pers bureau Jan Spoelstra jubileert. Een 15  jaar verzorgt foto/persbureau Jan Spoelstra de berichtgeving vanaf Ameland voor diverse kranten en weekbladen.
Nog in het analoge tijdperk ben ik begonnen. Een foto maken filmpje ontwikkelen en dan afdrukken in mijn donkere kamer. Bij erg veel haast ging het het snelst door het rolletje af te geven bij havenkantoor van de veerdienst Wagenborg, om het zo snel mogelijk op de beeldredactie terecht te doen komen” ; zo vertelt hij. “In 1998 heb ik mijn eerste digitale camera gekocht, 2,1 megapixels voor een bedrag waar je tegenwoordig een mooie digitale spiegelreflex kunt kopen.
Steeds meer opdrachtgevers kwamen. Tegenwoordig staan de foto’s van Jan door heel Nederland en ook het buitenland in kranten en bladen. De foto’s worden niet altijd meer op het eiland gemaakt” zo geeft de fotograaf aan. Niet alleen voor de media werkt de Amelander, ook voor bedrijven die hun nering in beeld willen, worden reportages gemaakt.  Wat nog steeds leuk blijft is het maken van portretten en bruiloften. Nog steeds zijn mensen verbaasd dat ze zo gefotografeerd kunnen worden.

Wilt u ook deze Amelander fotograaf, dan kunt u via http://www.janspoelstra.nl in contact komen.

Posted in: ameland actueel