Dolfijn Robbie van Ameland overleden.

Posted on december 12, 2011

0


Harderwijk. – Maandag is de witsnuitdolfijn Robbie overleden. In juni dit jaar spoelde de kleine aan op het strand van Ameland. Vanaf die datum is hij verzorgd in het opvangcentrum van SOS Dolfijn in Harerwijk. Het is niet bekend waaraan Robbie is gestorven. Sectie en meer onderzoek moeten duidelijkheid verschaffen.
In november werd Robbie naar een ruimer buitenbassin overgebracht. Het was een stap in een mogelijke terugkeer naar zee. Er was al een begin gemaakt met voorbereidingen voor zijn uitzetting.
Stichting SOS Dolfijn vangt gestrande bruinvissen en dolfijnen op met als uiteindelijk doel deze naar de natuur. Daar bij horend is het onderzoek en educatieve activiteiten om een bijdrage te leveren het beschermen van de zee en haar bewoners.
Het bericht van juni 2011
Nes. Vannacht is een Witsnuitdolfijn van Ameland naar Harderwijk overgebracht. Met de Compaen van Rederij Veltman werd het bijna 2,70  lange mannetje naar Holwerd gebracht, waar de medewerkers van de Stichting Dolfijn al klaar stonden. Het dier was enkele malen eerder die dag al naar zee geleid, telkens strandde het jonge manntje weer. Uiteindelijk is het door inzet van twee eilander broers ’s nachts om half twee gered. Naar één van de redders is het dier “Robbie” genoemd. Het gaat naar omstandigheden goed met de vondeling.

De dolfijn wordt verzorgd tot het transport gereed is.  foto: T. Kolk

Posted in: ameland actueel