Twee strandpalen van strand Ameland verdwenen.

Posted on december 15, 2011

1


Hollum/Buren – Bij een inspectieronde heeft het hoofd van de Rijkswaterstaat op Ameland, Tonnie Overdiep, geconstateerd dat er inmiddels twee strandpalen van het strand verdwenen zijn. Zowel paal 1-400 als paal 16-000 zijn er niet meer.
De stormen van de vorige week hebben het strand flink verlaagd, waardoor strandpalen nu tot meer dan 2 meter omhoog steken. Rijkswaterstaat is bezig deze weer te laten zakken om een flink stabiel deel onder de grond te krijgen.
Van Paal 1-400 weet Tonnie absoluut zeker dat deze er maandag nog stond: “Afgelopen maandag heb ik een foto gemaakt en vanmorgen moesten we bij de start van onze werkzaamheden om deze paal tijdelijk te herstellen, vaststellen dat de paal verdwenen is, wat er rest is een stomp.
De paal 16-000 is waarschijnlijk in het zanddepot verdwenen, welke Nagtegaal op het strand had, vervolgt de medewerker van Rijkswaterstaat.

Zouden de Terschelligers eindelijk de eeuwenoude buit van de Amelander “Schalken” terughalen? Dan rest hun slechts nog 1 paal om uit het zand te trekken.

De strandpaal op maandag en donderdag. foto’s Tonnie Overdiep RWS

Posted in: ameland actueel