Achtste Ameland Adventure Run.

Posted on december 17, 2011

0


Nes. – Erik Negerman bij de mannen en Mariska Kramer bij de vrouwen hebben de Ameland Adventure Run  met voorsprong gewonnen. Beiden vestigden een nieuw parcoursrecord en hadden een voorsprong van bijna anderhalve minuut en bijna drie-en-eenhalve minuut op hun respectievelijke nummer twee. Oud-Bolswarder Negerman won in een tijd van 1:10:02 uur en was daarmee bijna 2 minuten sneller dan het oude parcoursrecord . Deze stond op naam van  Remon van Lunzen met 1:11:56 uur. De Leeuwarder werd in deze editie zesde. Negerman had ruime voorsprong op de nummer twee, Megersha Gadisha die een tijd liep van 1:11:30 . Derde was Harm Sengers in 1:11:51 uur. Megersha Gadisha en Harm Sengers waren met Luc Krotwaar, zesde 1:12:38 uur, meegekomen. Hun vereniging Eindhoven Atletiek hield een trainingsweekend op het waddeneiland.

uitslagen adventure run ameland foto Jan Spoelstra

De uitslagen van de eerste 10 onder elkaar.  foto: Jan Spoelstra

Van tevoren was de frêle Mariska Kramer flink gespannen en gefocust op haar loop door de natuur van Ameland. Aan het eind bleek uitwerking van die houding. Ze stelde haar eigen parcoursrecord flink naar beneden bij. Was het 1:19:16 uur, na vandaag staat het op  1:17:10 uur. De tweede plaats was voor Yvonne Kassenberg in 1:20:31 uur. Op de derde plaats eindige Immy Auck Kersbergen in 1:27:11 uur.

Het parcours werd door deelnemers als zwaar beoordeeld. Met name het toch smalle strand met zijn zachte zand werd als lastig ervaren. Harde tegenwind op de terugweg en voor de late finishers hagelbuien dikten de zwaartegraad nog aan.

Volgend jaar is de negende Adventure Run op zaterdag 15 december. De organisatie hoopt het aantal deelnemers boven de 3500 van dit jaar uit te tillen.

De uitslagen staan hier >>>
Voor een korte beeld-impressie klik hier >>>
Maandag 19 december volgt een uitgebreide fotoreportage in  de Ameland Internet Krant.
Voor meer over de adventurerun >&gtklik hier>>>>>;>.

Advertenties
Posted in: ameland actueel