Tineke Hemmiga neemt afscheid van raad Ameland.

Posted on december 19, 2011

0


Ballum Na bijna tien jaar nam vanavond j.l. Tineke Hemminga afscheid van de Amelander Raad. In 2002 ging de, sinds 1997 op Ameland woonachtige, Friezin op de lijst van de partij van de arbeid staan. Na de verkiezingsuitslag kon de PvdA samen met het ABA een coalitie vormen waarbij Tineke wethouder werd. Een volgende verkiezingsuitslag deed de nu ex-wethouder plaatsnemen in de raad als fractievoorzitter. Intussen haalde ze Bachelorgraad bestuurskunde overheidsmanagment in 2009. Sinds een jaar heeft het raadslid een functie als senior in de bureau fractie Pvda in de Staten van Friesland. Deze baan maakt de combinatie met het raadslidmaatschap op Ameland moeilijk.
Tineke heeft inmiddels de keuze gemaakt om aan de wal te gaan wonen en het raadslidmaatschap op te zeggen. De collega raadsleden waren bij het afscheid net burgemeester Albert de Hoop lovend over haar inzet voor vooral de “BV Ameland”. Als cadeau van e gemeente kreeg het vertrekkend raadslid een fraaie ets van kunstenaar Klaas Nobel mee. (meer over hem in Galerie Noorderzicht.nl)

tineke Hemminga foto fotograaf Jan Spoelstra

Tineke met haar fraaie cadeau. foto: Jan Spoelstra.

 

 Irma Marinus foto fotograaf Jan Spoelstra

Tineke wordt in de raad opgevolgd door Irma Marinus. Zo blijft er toch nog één vrouw in de gemeenteraad van Ameland. Op de foto van Jan Spoelstra  legt Irma de eed af.

Posted in: ameland actueel