Ameland heeft de eerste nieuwjaarsduik van 2012

Posted on december 22, 2011

0


Ballum.- Voor de achtste maal organiseert Ameland Actief de Amelander Nieuwjaarsduik. Zij is de eerste officiële Nieuwjaarsduik van Nederland. Wilt u zich aanmelden dan kan dat via de volgende link: http://www.amelandernieuwjaarsduik.nl

Eerder bericht geplaatst op 22 november.
Nes. – Het is nog maar 6 weken tot aan de Nieuwjaarsduik. Er hebben zich al vele Nieuwjaarsduiken aangemeld op http://www.Unox.nl/nieuwjaarsduik. In alle provincies van Nederland kun je op 1 januari gaan duiken. Heel leuk om alle locaties op de kaart te zien!
In Friesland zijn dit jaar 8 duiken. Twee daarvan zijn op een Waddeneiland: Ameland en Vlieland. De overige duiken zijn in Bolsward, Burum, Drachten, Joure, Leeuwarden en Rottevalle. Vorig jaar trokken deze duiken zo’n 700 duikhelden aan, dit jaar verwachten ze bijna 1000 duikers. Op Ameland worden alleen al zo’n 250 nieuwjaarsduikers verwacht, waarmee het In Bolsward en Drachten trotseert men voor de 5de keer het koude water. Joure organiseert de Nieuwjaarsduik alweer voor de 21ste keer en is daarmee de oudste duik van Friesland. Daarnaast is Joure, samen met de duik in Dreischor (Zeeland), met 25 personen de kleinste duik van Nederland. In Ameland start men het vroegst van Nederland, de duikers staan daar om 11:00 uur al te popelen om kopje onder te gaan.

Nog even een terugblik op de nieuwjaarsduik van 2011
Hollum. – Voor de zevende maal werd de eerste nieuwjaarsduik van Nederland op Ameland gehouden. Elf uur scherp doken 130 liefhebbers van een frisse start van het jaar de zee in. Vanwege de verraderlijke combinatie van een sterke onderstroom en een keiendam op de lokatie konden de winterbadgasten niet verder dan de bovenbenen het water in. Na een korte kennismaking had organisator Ameland-Actief voor de deelnemers warme soep en broodjes unoxwordt voor de deelnemers klaar staan. Voor de jongste deelnemer, Tjerk Drenth  7 jaar, en de oudste deelneemster,  Getrud Lobke  63 jaar, waar er herinneringsprijzen uitgereikt in strandpaviljoen Sun Set.

Posted in: ameland actueel