Sporthal Nes Ameland is nu Jaap Klaassen Hal

Posted on december 23, 2011

0


Nes.- Samen met haar kleinkinderen Arthur en Nathan Klaassen en burgemeester Albert de Hoop onthulde Jetta Klaassen – van der Brink het naambord Jaap Klaassen op de Sporthal de Slenk in Nes. Ze wou haar speech kort houden zo zei ze erna, maar wat ze in ieder geval kwijt wou; “dat ze zich bij de onthulling van de naam van haar man in warm bad voelde ondergedompeld.”
Enkele weken terug stelde raadslid Rudolf Teuben voor om als blijk voor de verdiensten van Jaap Klaassen voor Ameland de sporthal in Nes zijn naam te laten dragen. Jaap Klaasen was directeur van de gemeentewerken op Ameland, later raadslid, wethouder en loco-burgemeester.  Jaap Klaassen heeft in zijn leven bijzonder veel voor de Amelander gemeenschap betekend.  Mede door zijn inzet zijn veel projecten gerealiseerd waarvan de Amelanders tot op de dag van vandaag profiteren. Projecten als de nieuwbouw van de Burgemeester Walda School en de bouw van de sporthal in Nes zijn daarvan sprekende voorbeelden. Helaas overleed Jaap op jonge leeftijd in 1979, een jaar nadat hij als wethouder was gestopt. Sip de Jong stond toendertijd als raadslid op de lijst “Jaap Klaassen”. Hij wilde toendertijd bij de gereedkoming van de Hal al dat deze de naam van de oud-wethouder zou dragen.  Een dertig jaar later bracht raadslid Rudolf Teuben dit item weer op tafel tijdens een raadsvergadering. Tijdens dezelfde raadsvergadering van 31 oktober 2011 is dan ook besloten om de naam van de sporthal in Nes te wijzigen van ‘De Slenk’ in ‘Jaap Klaassen Hal’.

Jaap Klaassen op Ameland foto: fotograaf Jan Spoelstra

Samen met haar kleinkinderen en burgemeester Albert de Hoop onthulde Jetta Klaassen – van der Brink het naambord Jaap Klaassen op de Sporthal de Slenk in Nes. foto: Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel