Economische malaise staat weekendje weg niet in de weg

Posted on december 27, 2011

0


Rotterdam, – Maar liefst 7 van de 10 gezinnen gaat wel eens een weekendje weg met de kinderen. Dat is net zo hoog als vorig jaar, voordat de economische crisis zich had ingezet. Dat blijkt uit het vakantie onderzoek van Family Fun Travel uitgevoerd door USP Marketing Consultancy onder gezinnen met kinderen 0-12 jaar.

Van de gezinnen die aan geeft wel eens een weekendje weg te gaan, gaat maar liefst de helft 2x of vaker per jaar, 34% 1x per jaar en 16% minder dan 1 x per jaar. Ook hier zien we geen grote verschillen tov vorig jaar.
60% van alle gezinnen geeft wel aan dat de huidige economische situatie hun vakantieplannen beïnvloedt. Ze gaan of minder vaak op vakantie of geven per vakantie minder uit. 40% geeft aan dat de crisis geen invloed heeft op hun vakantiebestedingen.
Als ze een vakantie zouden moeten schrappen, dan geeft maar liefst 50% aan dat ze de wintersport zouden schrappen. 1 op de 3 gezinnen geeft aan dat ze een weekendje weg schrappen en maar 13% geeft aan de grote vakantie te schrappen.
Gezelligheid gaat niet ten koste van privacy …..
Veel gezinnen gaan niet alleen met het gezin een weekendje weg. Bijna de helft (46%)gaat met vrienden en hun kinderen of met familie een weekendje weg. Als men alleen met het gezin gaat dan is een huisje op een vakantiepark veruit favoriet (50%), gevolgd door de camping met 17% en een hotel met 14%.
Gaat men echter met meerdere gezinnen of familie dan geeft 3 van de 10 gezinnen de voorkeur aan een grote vakantievilla en bijna de helft (44%) geeft de voorkeur aan individuele vakantiehuisjes op een kleinschalig of groot vakantiepark.
Volgens de onderzoekers komt duidelijk naar voren dat mensen aan de ene kant de gezelligheid op zoeken door met elkaar een weekendje weg te gaan maar anderzijds hun privacy niet op willen geven. Men vindt het belangrijk om zich terug te kunnen in hun eigen huisje wanneer ze hier behoefte aan hebben.
Leuke omgeving voor ouders en kinderen …
Of men nu met het gezin of met familie en vrienden een weekendje weg gaan, de twee belangrijkste aspecten waar men op let zijn: is er voldoende te doen voor zowel de ouders als de kinderen en zijn er voldoende slaapkamers.
Andere aspecten waar ook op gelet wordt zijn: een tuin om te spelen voor de kinderen, of er een zwembad in de buurt is, of er speeltoestellen aanwezig zijn en of de kinderen de mogelijkheid hebben om andere kinderen te ontmoeten.
Saillant detail is dat gezinnen het minst belang hechten aan een bijzondere accommodatie die of charmant of bijzonder gelegen is.

Posted in: ameland actueel