Jubilarissen op nieuwjaarsreceptie KNRM Ameland.

Posted on januari 6, 2012

0


Nes. – Woensdagavond kregen twee bemanningsleden en een chauffeur van de Amelander Reddingsboten een vrijwilligers medaille en oorkonden. Voorzitter van de plaatselijke commissie Albert de Hoop reikte oorkonden aan de Amelanders uit. Twee bemanningsleden René Borsch, 10 jaar bij Reddingsboot “Anna Margaretha”, en Leo Kiewiet, 15 jaar opstapper en chauffeur bij strandreddingsboot “Maria Hofker” van station Nes, kregen een oorkonde.
Voor de bronzen draagmedaille van de KNRM was de directeur KNRM, Roemer Boogaard, naar Ameland gekomen om deze uit te reiken aan Steven Visser. De Hollumer was 25 jaar als opstapper, machinist en plaatsvervangend schipper actief bij station Ballumerbocht. Tijdens deze lange periode heeft garagehouder Steven op meerdere reddingsboten gevaren: “Cornelius Zwaan, “Johannes Frederik” en de “Anna Margaretha”. Na zo’n prachtige staat van dienst vond Steven de tijd gekomen om zijn actieve  periode bij de KNRM te stoppen.

reddingsboot ameland foto Jan Spoelstra

Steven Visser(R)  gespannen achter de communicatieapparatuur in station Ballum tijdens vermissing van de “Anna Margaretha”. archieffoto: Jan Spoelstra.

Meer op de site van de KNRM

Posted in: ameland actueel