Authentieke beleving en comfort belangrijk bij vakanties 2012, ook op Ameland?

Posted on januari 10, 2012

0


Nes. – Vakantiegangers willen in toenemende mate op plaats van bestemming leven als een “local”. Authentieke beleving is dan ook een van de vakantietrends voor 2012. Het verblijven in een (particulier) vakantiehuis, in de nabijheid van een dorp bijvoorbeeld, bevestigt de trend om op vakantie te kiezen voor beleving. Dit Ondanks de recessie zijn (comfortabele)vakantiehuizen erg populair.
Nederlanders zien vakantie steeds vaker als eerste levensbehoefte. Op de vraag of de vakantieplannen veranderen in 2012 antwoordt 67 procent van de ondervraagden dat zij dit jaar net zo vaak op vakantie gaan als vorig jaar. Het aantal vroegboekingen bevestigen dit.
Vakantiehuizen zijn in trek. Het verblijven in een huis creëert een gevoel van authenticiteit. Contact met de plaatselijke bevolking, boodschappen op de markt, broodjes halen bij de plaatselijke bakker; het zijn allemaal ervaringen die bijdragen aan het gevoel te leven als een “local”.
Wel willen de vakantiegangers dit gevoel combineren met comfort, minstens vergelijkbaar met die van thuis. In de top 10 van minimaal aanwezige comfort-elementen staan (af)wasmachine, tv, magnetron, eindschoonmaak en meerdere badkamers. Bij de wenselijke criteria staat een privézwembad/sauna/hottub bovenaan.

Posted in: ameland actueel