Unieke arrangementen op Paleis Soestdijk in 2012

Posted on januari 10, 2012

0


Soestdijk. – Paleis Soestdijk biedt in 2012 wederom rondleidingen en een groot scala aan culturele activiteiten. Daarnaast zijn de mogelijkheden voor besloten bijeenkomsten en (internationale) topontmoetingen uitgebreid. De nieuwe formule van Paleis Soestdijk is succesvol gebleken in 2011. Daarom is besloten om door te gaan met het concept van ‘Paleis Soestdijk in Transit’.
Het paleis is nu ook opengesteld als bijzondere locatie voor besloten bijeenkomsten. In samenwerking met de vaste huiscateraar is het mogelijk om culturele evenementen, diners, lunches, conferenties en (internationale) topontmoetingen in één van de zalen van het paleis te laten plaatsvinden. De roemrijke ruimtes lenen zich bij uitstek voor unieke arrangementen, passend bij het paleis: maatschappelijk relevant of met een cultureel, educatief of historisch karakter.
In Paleis Soestdijk worden sinds begin 2011 behalve rondleidingen ook culturele publieksevenementen, zoals muziekavonden, thematische lezingen, en tentoonstellingen georganiseerd. Dit wordt uitgevoerd door Cultureel Organisatiebureau Artifex in opdracht van de Rijksgebouwendienst. Wegens groot succes is de vijver van het paleis deze zomer wederom het decor voor de opera Orfeo ed Euridice, een initiatief van theatergezelschap De Utrechtse Spelen. Vanaf 25 mei 2012 gaat de opera in reprise.
De Rijksgebouwendienst is in opdracht van het kabinet op zoek naar een nieuwe bestemming voor Paleis Soestdijk. Met deze tijdelijke openstelling geeft het kabinet de ruimte om een zorgvuldige beslissing te nemen over de herbestemming van het Paleis.
Kijk voor meer informatie over het reserveren van een rondleiding of het boeken van een arrangement op de website www.paleissoestdijk.nl

Posted in: ameland actueel