Donderdag staking voortgezet onderwijs.

Posted on januari 23, 2012

0


Utrecht. -Leden van Abvakabo FNV in het voortgezet onderwijs staken donderdag 26 januari voor de tweede keer deze maand. In de Utrechtse Jaarbeurs vindt een landelijke manifestatie plaats. Het protest richt zich op de plannen van minister Van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Met het wetsvoorstel onderwijstijd verhoogt de minister het aantal lesuren per jaar, zonder extra budget beschikbaar te stellen. Verder wil Van Bijsterveldt voor werknemers in het voortgezet onderwijs bepalen hoeveel vakantiedagen zij kunnen opnemen en wanneer.

Gijsbert Boggia, bestuurder onderwijs van Abvakabo FNV: “De minister blijft maar doorgaan met het opstapelen van maatregelen. Twee jaar de nullijn, bezuinigingen met banenverlies tot gevolg en nu het wetsvoorstel onderwijstijd. En dat terwijl de werkdruk in het voortgezet onderwijs almaar toeneemt. Niet alleen voor leerkrachten, maar ook voor onderwijsondersteunend personeel. Wat Abvakabo FNV betreft gaat dit voorstel direct van tafel.”

Op de eerste schooldag na de kerstvakantie legden leerkrachten en onderwijsondersteuners in het voortgezet onderwijs ook al het werk neer. Deze actie leidde tot een gesprek met het ministerie van OCW. Er volgde echter geen harde toezegging over het wijzigen van het wetsvoorstel, waardoor Abvakabo FNV heeft opgeroepen tot een tweede stakingsdag. Naast Abvakabo FNV zijn ook de Algemene Onderwijsbond en CNV Onderwijs vertegenwoordigd in de Jaarbeurs.

 

Posted in: ameland actueel