Ameland: Ballumers zijn hondedrollen strontzat en ruimen ze op.

Posted on mei 12, 2012

0


Ballum. Om tien uur zaten ze met zijn zevenen al aan de koffie in café-restaurant “De Boerderij”. Op een dorpsbelangvergadering, begin dit jaar, had Antje van Seventer opmerkingen geplaatst over de flinke hoeveelheid hondepoep in de Ballumer bermen. Antje haar uitspraken leiden vandaag tot een actie om het dorp hondedrolvrij te maken.  Vooral  moeders vonden het vies hun kinderen spelen in van op sommige plaatsen van hondendrollen vergeven “groen” bermen.

Deze week vonden de Ballumers in hun brievenbus de oproep van het dorpsbelang Ballum om over te gaan tot een opschoning van het dorp op zaterdag 12 mei. Gewapend met schepjes, plastic zakken, emmers en harken trok de groep langs alle straten. Als plastic opraapzakjes werden vooral de diepvrieszakjes gewaardeerd vanwege hun wat steviger kwaliteit. Onderweg kwam de schoonmaakploeg al verschillende bordjes tegen, waarop gewaarschuwd wordt de hond geen drol te laten draaien in die meters  berm. Tijdens de tocht sloten zich meer Ballumers aan. Een enkele hondebezitter, in het voorbijgaan van de ploeg, liet vanmorgen zijn hond zover mogelijk poepen voorbij het bord Ballum – gemeente Ameland- .

Het resultaat van de zaterdagmorgen was toch zeker een dikke 20 kilo verse en belegen hondenpoep. Een hoeveelheid die een volgende actie niet uitsluit, maar hopelijk niet nodig is  als de honden-eigenaar zorgvuldiger met de uitwerpselen van hun huisdier omgaan.

ameland Ballum hondedrol Jan Spoelstra ameland Ballum hondedrol Jan Spoelstra ameland Ballum hondedrol Jan Spoelstra ameland Ballum hondedrol Jan Spoelstra

  1. Jan Straatsma schept een drol uit de bermen van de Cammingastraat in de meegebrachte actie-emmer.
  2. Annemarie Nagtegaal leegt haar emmer in de grotere vuilniszak van Jan Straatsma.
  3. Neeltje de Boer – Neij schept een ietwat belegen drol uit een Ballumer berm.
  4. Jeffrey Brouwer schept een drol in een emmer.
Posted in: ameland actueel