Wat niet te doen met een pasgeboren zeehond op strand Ameland.

Posted on juni 24, 2012

1


Nes. – Lacherig stond zijn familie om hem heen, terwijl hij een pasgeboren zeehondje met nog een navelstreng opraapte van het strand. Onder het uiten van een tekst als: “terug in zee, als je verrekt er zijn toch genoeg” slingerde hij de pup in de zee. Dit incident deed zich zaterdagmiddag voor op het strand van Ameland tussen Nes en Ballum.

“Doe dit nooit” is het advies van Lenie ’t Hart van de Zeehondenopvang uit Pieterburen. “Een jonge zeehond is altijd bij zijn moeder”; zo vervolgd ze. “De gewone zeehond laat haar jong 4 weken niet alleen. De grijze zeehond (die haar jong in de winter krijgt) laat haar jong wel alleen om te gaan vissen. Het gevolg voor deze jonge zeehond die nog geen 3 dagen oud is (navelstreng) is dat hij met zekerheid dood zal gaan, na een lijdensweg van meerdere dagen”. “Veel mensen weten niet wat de gevolgen voor een jonge zeehond zijn”, weet de zeehondenopvangster die al jaren in haar centrum heel veel zeehonden heeft opgevangen en verzorgd.

Lenie haar advies is het volgende: zie je een jonge zeehond alleen op dijk of strand of hangend aan een boei, altijd kontakt opnemen met ons of onze EHBZ-vrijwilligers , politie enz.
Al is de zeehond nog heel erg jong, ze hebben al wel scherpe tandjes. Raak ze dus niet aan en laat ze met rust. (redactie)
Advertenties
Posted in: ameland actueel