Uitzien naar Rôggefeest nr 26 in Nes op Ameland

Posted on juli 27, 2012

0


roggefeest ameland foto Jan SpoelstraUitzien naar het roggefeest 2012 in 2011. foto Jan Spoelstra

Nes. – Komende vrijdag 3 augustus wordt het centrum van Nes op Ameland veranderd in het zesentwintigste Rôggefeest. Straattheater, muzikanten, komedianten en veel andere artiesten zetten het dorpsleven op zijn kop. Op achttien locaties zijn er de voorstellingen van elk een half uur. Zoals in de eerste jaren is de opening weer terug op de Afslag; het centrale punt in Nes. Om 12:45 uur, is de start van een feest dat doorgaat tot de volgende zonsopgang.

Tot ongeveer 17:00 is het dorpscentrum vol straatoptredens. Om 19:30 uur start de Rôggeparade. Anders dan voorgaande jaren zijn er niet meer de grote trekkers met flinke wagens, maar kleine golfkarren met een kleine wagen als aanhang. Daartussen trekken in een lange lint de artiesten wandelend door het dorp tot in de Torenstraat. Vlakbij, op het groene veld tussen de Jan Jacobsweg en de van der Stratenweg, is dan de slotact van Trampoline Mission 3. Van 21.30 en tot 22.00 uur geven 3 Supermannen een wervelende show op de maxitrampoline.

Als iedereen hiervan nog maar nauwelijks bekomen is dan start het laatste nachtelijk deel van het Rôggefeest. In cafe’s en andere horecagelegenheden spelen de bands en andere muzikale gezelschappen. Het Kerkplein is voorbehouden aan Amelander Bands, de Afslag is voor Men in black, Daniël en William en Zydeco Move, bij ‘t van Heeckeren Huys is het lounge en dance.

Vanaf 10.00 is het centrum van Nes afgesloten voor het Rôggefeest. Aan de toegangswegen kan men voor drie euro een entreebewijs aanschaffen. Kinderen tot 6 jaar mogen gratis naar binnen. De eerste boten vanaf 7:30 vertrekkend in Holwerd zullen ook dit jaar weer vol zijn met de Rôggefeestdagjesmensen

Fotograaf Jan Spoelstra maakte van roggefeest 25 een fraaie fotoserie die u kunt bekijken door hier te klikken.

De lijst van deelnemende artiesten (2012):

De Ameland Internet Krant ondersteunt Activiteiten op Ameland van harte. Meldt u voor gratis publiciteit via contact Midzomerfeest Buren Ameland ontwerp, vormgeving en drukwerkverzorging: e-comm.nl & Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel