Brandweerkorpsen N-O Friesland oefenen op Ameland.

Posted on november 12, 2012

0


Hollum. – Hollum was deze zaterdag in de ban van de brandweerwagens. Ieder uur spoeden zich rode gevaartes door de dorpskom en buitengebieden. Op locatie in het dorp, het strand, bij de vuurtoren en zelfs op het vliegveld bij Ballum waren door de blusgroep Hollum oefenplaatsen ingericht. Niet alleen het blussen van een brand, maar vooral het evacueren en helpen van slachtoffers stond bij de oefeningen voorop. Het valt niet mee om met behulp van touwen een patient vanaf de negende etage via de nauwe wenteltrappen de vuurtoren uit te helpen. Soms was er het onverwachte. De melding is dat er iemand onwel is geworden bij een vat, blijkt deze juist een hartaanval te hebben. Een andere keer moet er in donker water worden gezocht zonder een duikuitrusting. Dramatisch was het slachtoffer er aan toe die bij aanrijding oor een stalen buis gespietst werd.
Een leerzame dag voor de korpsen van Noord-Oost Friesland. Buitenpost, Dokkum, Ternaard, Kollum, Drogeham, Surhuisterveen, Zwaagwesteinde en Nes op Ameland deden mee.
Een smetje was het voor aanvang naar huis moeten sturen van twee vrijwillige brandweerlieden wegens een te buitensporige deelname aan het eilander uitgaansleven op de vrijdagavond.
brandweer oefening ambulance foto fotograaf Jan Spoelstra
Slachtoffer aanrijding Robert Visser foto: Jan Spoelstra
brandweer oefening ambulance foto fotograaf Jan Spoelstra
Hand en hand de eendevijver afzoeken naar een verdwenen jongetje van 3. foto: Jan Spoelstra

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel