9de Ameland Adventurerun op 15 december

Posted on december 3, 2012

0


Nes. -Erik Negerman verdedigt op zaterdag 15 december zijn titel op de halve marathon tijdens de 9e editie van de Ameland Adventurerun. Een flink aantal nationale en regionale toppers dingen samen met de oud-Bolswarder mee. Onder anderen de Groningers Iwan Kamminga, Jan Stuursma en Ben Stellingwerf, de Drent Jan Venhuizen en de in Eindhoven bij Luc Krotwaar trainende Megersha Gadisha enTimothy Karanu ook kanshebbers naast Erik Negerman. Marathoncoryfee Luc Krotwaar, in 2011 nog 5e, is natuurlijk zelf ook van de partij.
Van de deelnemende dames wordt Yvonne Kassenberg, in 2011 2e op Ameland, als de grote favoriete gezien. Dit jaar is zij bijzonder sterk bezig met aansprekende titels en prestaties. Yvonne mag de meeste tegenstand verwachten van de talentvolle Immy Auck Kersbergen en de triatlete Danne Boterbrood. Boterbrood is na haar niet gelukte missie Olympische Spelen overgestapt op de lange afstand triatlon. Het gaf haar direct een winst bij haar debuut op de halve triatlon tijdens de 70.3 Ironman van Lanzarote afgelopen oktober.
De route van de Halve Marathon is dit jaar zwaarder door een extra strand op- en afgang rond het 5 km punt. Voor de negende maal wordt de Ameland Adventurerun gehouden op zaterdag 15 december 2012. Over een afwisselend parcours,  over glooiende en grotendeels onverharde paden lopen elk van de verwachte 3700 deelnemers hun eigen “AventureRun”. met start en finish in het centrum van Nes.
Een 3700 deelnemers worden op 15 december op Ameland verwacht voor één van de startseries van de Adventurerun.

  • De Unive Dichtbij 10 km prestatieloop is met ruim 1500 lopers volgeboekt!
  • De 5 km prestatieloop is met ruim 600 lopers volgeboekt!
  • De 21 km prestatieloop (recreanten) is met bijna 1100 lopers volgeboekt! (licentie)

Fotograaf Jan Spoelstra was er elke editie van de Adventure Run bij. Uit de foto’s die maakte stelde hij een selectie samen. De impressie is te bekijken op www.janspoelstra.nl

Eén van de deelneemsters die er ditmaal niet bij is Mariska Kramer(L). foto: Jan Spoelstra

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Advertenties
Posted in: ameland actueel