Kom milieujutten op Ameland

Posted on februari 21, 2013

0


Hollum. – Voor het veertiende jaar op rij organiseert hostelketen Stayokay tijdens de voorjaarsvakantie een milieujuttten op Ameland.
Naast dat je je inzet voor het milieu, is er ook voldoende tijd om deze prachtige waddeneilanden te ontdekken. Stayokay zorgt voor het verblijf.
Tijdens het milieujutten help je mee de stranden schoon te maken en het zwerfvuil te verwijderen. Vele enthousiastelingen gingen je voor en haalden duizenden kilo‘s afval op. Hier zaten vondsten bij met bijzondere verhalen over hoe het op Ameland terecht is gekomen. In de ochtenden werk je op het Noordzeestrand en in de avonden kun je meedoen aan een scala aan activiteiten, zoals bijwonen van lezingen, fora, spelletjes spelen en muziek luisteren.
Het jutten op Ameland duurt van zondag 24 februari tot en met zaterdag 2 maart. Het is mogelijk om te overnachten in de Stayokay, maar je kunt ook een dag aanhaken. Neem voor details contact op met Stayokay Ameland op 0519-555353.

In 2011 trokken milieujutters voor de de twaalfde maal naar Ameland. Een week lang maken de vrijwilligers het strand van Ameland schoon. Elk vroeg voorjaar logeren deze groep bij de initiatiefnemer Stayokay. Het is langzamerhand een vaste groep, enkelen zijn vrijwel elk jaar present. In etappes wordt onder leiding van Gerardus van Leeuwen het strand verlost van die zaken die er niet op thuis horen. Delen van boeien, netten, touwen, plastic verpakkingsmaterialen en dit jaar veel glaswerk. Aan het einde van de week heeft zich een flinke vrachtwagen gevuld met alles wat deze zestien mensen van het strand verwijderden.

Nobel Museum in Ballum op Ameland foto Jan Spoelstra

Luna op ten Berg heeft een groot geraamte van een vis gevonden. Samen met haar ouders en broertje doet ze mee aan het milieujutten. foto: Jan Spoelstra

Meer foto’s zijn te zien op klik hier >>>

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Advertenties
Posted in: ameland actueel