Doelpuntenfestival op Ameland.

Posted on mei 9, 2013

0


Geel Wit fleurt verjaardag op met 9-1 winst

Buren. – Na de zeperds van de afgelopen weken lijkt ineens de balans in het eerste elftal van de eilander derde klasser gevonden te zijn. Thuis werd Jubbenga afgeslacht met 9-1. De kans dat de club als tachtigjarige nog in de derde klasse speelt is weer wat toegenomen.

café Nobel in Ballum op Ameland foto Jan Spoelstra

De eerste helft werd al afgesloten met 5-1. In het wedstrijddeel na de thee werd deze zelfs naar 9-1 getild. Terwijl er al zachtjes “tien, tien, tien” werd geroepen en gedacht floot de verder uitstekend leidende scheidsrechter  af. Met flitsende combinaties werd er door de broeders Bonthuis, geassisteerd door neef Jordi het ene doelpunt na het andere gemaakt. Vooral de van een last bevrijd lijkende Jordi Metz was tot veel mooi voetbal in staat. Niet vergeten mag worden flitsende schoten van de nog jeugdige Glenn Kienstra. Deze vierde generatie Geelwitter speelde met een overzicht van een routinier.
Met nog twee wedstrijden te spelen voor een definitieve beslissing in deze derde klasse A een uitstekend resultaat van de squad van Slotemaker.

Nobel Museum in Ballum op Ameland foto Jan Spoelstra

foto’s:  Jan Spoelstra

Geel Wit heeft zichzelf een prachtig verjaardagscadeau gegeven door met 9-1 te winnen van Jubbega.

(van sportverslaggever Koos Molenaar) BUREN De punten in de strijd tegen degradatie waren hard nodig voor de vereniging die sinds donderdag 79 jaar jong is. Het was een overwinning van het collectief; iedereen streed van de eerste tot de laatste minuut.

De ruggensteun kwam al in de derde minuut, toen Lars Brouwer koppend een vrije trap van Jordi Metz tot doelpunt promoveerde. Na een kwartier had Ids Douma de ploegen op gelijke hoogte kunnen brengen, maar zijn schot belandde in het zijnet. Meteen daarna was het aan de andere kant raak. Thomas Peters speelde slecht terug op keeper Anne Jan van der Wal. Bente Bonthuis onderschepte het leer en werd in het strafschopgebied onderuit gehaald door de sluitwacht. Scheidsrechter Van Delden uit Leeuwarden was in een goede bui door hem slechts geel te geven. Lars Brouwer benutte de penalty.

In de 23-ste minuut verlengde Lars Brouwer een verre trap van keeper Pieter Oene Smit, waarna Bente Bonthuis simpel de doelman passeerde, 3-0. Vier minuten later een vrije schop van Klaas Kolk, weer kopte Lars Brouwer door rondde Bente Bonthuis af.

Na ruim een half uur spelen leek Ids Douma te profiteren van fouten in de Geel Wit-defensie, maar zijn schuiver ging voorlangs. Toch zou Jubbega scoren. Cor Lemstra omspeelde Klaas Kolk en schoot raak: 4-1.

In de extra tijd bracht Geel Wit de marge weer op vier. Op aangeven van Bente Bonthuis schoof Lars Brouwer de bal achter het standbeen in het doel: 5-1.

Na rust ging Geel Wit vrolijk door met scoren. In de 55-ste minuut zette Lars Brouwer een combiunatie op met Bente Bonthuis die hij zelf afrondde: 6-1.

Meteen daarna een geweldige kans voor Eric Mulder van Jubbega, hij knalde de bal op de kruising. In de 66-ste minuut kwam de bal uit een corner van Jordi Metz bij Paul van der Wal terecht, de aanvoerder had twee pogingen nodig om nummer zeven achter de arme keeper van Jubbega te deponeren.

Vier minuten later trof Bente Bonthuis doel op aangeven van Hein Mosterman en de laatste treffer, drie minuten voor het einde, was een afstandsschot van Glenn Kienstra. In de slotminuut trof Bente Bonthuis de paal, waarmee de recordwinst ooit voor Geel Wit blijft staan op een zege met acht doelpunten verschil. Eerder gebeurde dat tegen Friesland (8-0).

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Klaas Kolk (Martijn de Jong, 62), Bjorn Wijnberg, Dennis Akkerman, Glenn Kienstra; Hein Mosterman (Brian Overmars, 77), Paul van der Wal, Jordi Metz, Siard Bonthuis; Bente Bonthuis, Lars Brouwer (Tharan Apputhurai, 68).

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Advertenties
Posted in: ameland actueel