Beachsoccer Ameland van zandstrand naar grasveld

Posted on juli 1, 2013

0


Beachsoccer Ameland van strandzand naar gras

Hollum. – 8 dames teams gestreden op het gras van Hollum voor de dagwinst van Beach-Soccer Dames 2013. Er moest door de organisatie noodgedwongen worden besloten om het strand te verruilen
voor het gras. De herinrichting van het strand van Hollum voor het beachvolleybaltoernooi een week eerder had grote gevolgen voor het strand. Door het strand waterpas te willen maken en het vrijgekomen zand tegen de hoogwaterlijn aan te schuiven in hoge smalle dijkjes is door het hoge water van dit weekend veel zand door de zee teruggenomen. Plaatselijk is het strand bij Hollum tot een anderhalve meter lager geworden. Het noopte de organisatie het “Beach”-soccertoernooi naar het gras te verplaatsen. Desondanks werd om 11uur het startsschot gegeven door Bob van ‘t Hof (organisator Beach Sport Nederland) voor de eerste wedstrijden in de poule. De teamspirit zat er goed in bij de voetbaldames! Op 2 velden is er op goed niveau gespeeld met zeer mooie acties en scherpe duels. Het toernooi werd onder andere financieel en logistiek ondersteund door Vakantiepark Koudenburg uit Hollum.
Het team uit Burgum (de Verzakers) deed al voor de 4e keer opeenvolgend mee met het toernooi. En met succes, de dames onder aanvoering van Margreet Poelstra gingen er met de dagzege vandoor! In de finale namen zij het op tegen SSE Dames uit Someren, eindstand 3-1.Op de 3e plek is geindigd team VV Helpman uit Winsum. Ondanks de verplaasting van het zand naar het gras en het zonnetje aan de hemel was ook dit jaar Ameland weer een succes!
Naast Beach-Soccer dames was er ook footgolf, een leuke variant tussen voetbal en golf. Op d’Amelander Golfbaan hebben de heren uit Amstelveen, onder aanvoering van Daan Haalmeyer de dagwinst binnen gehaald! “Ameland is top en leent zich bij uitstek voor dit soort sporten”, aldus Daan Haalmeyer.


De “Beachsoccer wedstrijden worden op gras afgewerkt. foto: Jan Spoelstra.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Advertenties
Posted in: ameland actueel