Drie dagen Zonovergoten Madnes op Strand Ameland.

Posted on juli 8, 2013

0


Madnes festival op Ameland in Beeld gebracht door fotograaf Jan Spoelstra


Beelden van het Madnes festival 2013 op Ameland.  foto’s: Jan Spoelstra

Nes. – Dit Weekend was er het drie-daagse surf, beach en feest evenement van 2013 op Ameland. Het strand bij  Nes tegenover het strandpaviljoen de Buren van Nes is dan volgestouwd met  clinics, workshops, shops, attracties en natuurlijk heel veel muziek. MadNes combineert surfen, skaten, muziek en meer op een duurzame manier. Vrijdag begon het festival al heel relaxt.
Zeker tweeduizend mensen genoten dit weekend van het MadNes Festival. Muziek, vele workshop’s en een stralend zomerweer gaven de overzeese bezoekers verhalen mee naar huis. “Dit moeten we de hele zomer hier op het strand houden”; werd er door menig Amelander verzucht. “Zo krijgen we de toeristen op het eiland”. Het bleek ook uit de veerdienst die zondagavond overuren maakte en nog niet iedereen mee kon nemen.
Overdag zijn er creatieve workshoppen en clinics in de grote tenten, ’s avonds maken deze plaats voor een twintigtal bands. Van een Russische Polka band met een reus als zanger tot een Australische act met de gelegenheidsnaam “Imca Marina”. Natuurlijk wordt er gecrowdsurf, voor sommigen de eerste maal in hun leven.
Na het ontwaken is er op het strand tot zonsondergang: Windsurfen, halfpipe skaten, blokarten, creatieve workshops, graffiti spuiten, sauna en hottub; surfen en alles wat je met een plank op het water kan doen.
Alles blijft rustig en relaxed: “Hier heb ik geen politie bij nodig’’, weet burgemeester Albert de Hoop van Ameland. Zelf is hij ook een deel van het programma. Zondagmiddag leest hij een aandachtig luisterende groep kinderen in strandstoelen voor. Afwisselend staat hij hier samen met Karin de Liedjesmama en Imca Marina onder het zonnedakje op het strand.
Vijf jaar terug is het festival gestart door vier studiegenoten uit Delft en Floris Oud van Strandpaviljoen de Buren van Nes. De eerste jaren leden enkele van de studenten door hun inzet voor het festival zelfs een studie-vertraging op. Ondanks alles gingen ze door. Nu is het evenement waarvan de toegangsbandjes in een paar weken uitverkocht waren. Toch hebben ze niet voor ogen het omvangrijker te maken. “Liever minder kaarten en tevreden bezoekers, dan veel verkoop en ontevredenheid” Bovendien mag het niet zo zijn dat mensen een volgend jaar denken: op dit MadNes zijn we al geweest. Elk jaar willen we een ander programma bieden”, zo klinkt er uit de verschorde kelen van de organisatoren.

Foto’s gemaakt door fotograaf Jan Spoelstra van van dit Weekend. Klik op de foto’s voor de hele serie

Madnes 2013 op Ameland foto fotograaf Jan SpoelstraMadnesfestival 2013


Madnes 2013 op Ameland foto fotograaf Jan SpoelstraMadnesfestival 2013 zaterdagavond,


Madnes 2013 op Ameland foto fotograaf Jan SpoelstraMadnesfestival 2013 zondag,

Advertenties
Posted in: ameland actueel