Midzomerfeest 27 juli midden in Buren op Ameland.

Posted on juli 20, 2013

0


“Het Midzomerfeest op Ameland verhuist”

Buren. – Na een 23 jaar gaat het bekende Midzomerfeest op Ameland verhuizen. De bekendeextra grote tent zal deze zomer niet meer aan de oostkant van het strandpaviljoen op het einde van de Buremer Strandweg te zien zijn. Steeds trok het festival in het laatste weekend van Juli op de bekende locatie een massa mensen. Naast optredens van landelijk bekende artiesten was er ook altijd plaats voor lokaal bekende bands. Elk jaar was er op de zaterdagmiddag een bijzondere attractie geëngageerd. Natuurlijk niet te vergeten de lanceringen van de eilander Paardenreddingsboot, die tot een tienduizend kijkers trok. Tot hoog op de duinen gestapeld zagen ze hoe de Abraham Fock door acht paarden de zee werd ingetrokken.
Nu is er gekozen voor een plaats in het dorp Buren. Eén avond, 27 juli, met o.a. veel eilander bands en een top attractie.
Later meer hierover in de Ameland Internet krant.

MIDZOMERFEEST  met NORMAAL
Om nog even terug te kijken: het midzomerfeest van 2010

Buren. -Buiten regende het water, binnen regende het bier: de mannen van Normaal waren in hun “veldtocht van 35 jaar” op Ameland beland. Al 35 jaar bestaat de band uit de Achterhoek. Voor het eerst traden ze op het strand van Ameland op. Het organiserende dorpsbelang van Buren had er voor dit Midzomerfeest zelfs een nieuwe term voor bedacht: “strânhÕken”.
Voordat de band bekend werd kwamen ze al wel op Ameland. Voormalig beheerder Tjeerd Kooiker van camping Duinoord herinnert het zich nog wel; hij moest er nachts nog weleens op uit om de grauwe stem van Bennie Jolink tot bedaren te brengen. De mannen hadden dan de avond door gebracht in de kroeg Klimop.

Het “Oerend Hard” feest in de tent van het Midzomerfeest wordt door NORMAAL besoten met het Nederlands Volkslied. video: http://www.amelandjournaal.nl

Het organiserende dorpsbelang van Buren had er voor dit Midzomerfeest zelfs een nieuwe term voor bedacht: “strânhøken”.
Foto’s zijn hier te zien.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Advertenties
Posted in: ameland actueel