Verloren zwemmer bleek parachute in zee.

Posted on juli 25, 2013

0


Nes. – Even na twaalf uur werd alarm gegeven: er werd een zwemmer vermist op het Noordzeestrand. Zowel de Strandreddingsboot de Maria Hofker als de Anna Margretha werden opgeroepen. Snel kon de Anna terug keren naar de basis. Een vakantieganger had op het strand bij Nes een parachutist in het water had zien neerkomen, daarop alarmeerde hij 112.
Direct zette het Kustwachtcentrum de KNRM Lifeguard posten van Nes en Buren, de Anna Margaretha en de Maria Hofker van station Ameland, de Frans Hogewind van station Terschelling Paal 8, alsmede een SAR-helikopter van de vliegbasis Leeuwarden.
De als eerst aangekomen Maria Hofker kon bij aankomst ter plaatse klaarheid brengen.
Parachutisten kwamen door de aflandige wind niet op het landingsterrein uit en werden naar strand geblazen. De ene schermspringer kwam in de duinen terecht waar hij zijn parachute los maakte. De wind blies deze de zee in. Zijn metgezel kwam op het strand terecht. Op afstand staande op het strand zou het zijn of er een parachutist in het water was neergekomen. Gelukkig was dit niet zo. Nadat de Maria Hofker de parachute binnengehaald konden de hulptroepen weer inrukken.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Advertenties
Posted in: ameland actueel