Veerboot vanaf Ameland laat een 350 passagiers noodgewongen staan.

Posted on juli 26, 2013

0


Nes. – “Klik-klik nog een dertig” was wat een reiziger hoorde voordat ze door kreeg dat ze niet meer mee kon met de reguliere veerboot van 18:30 vanaf Ameland. Het was ook de laatste boot. Vijf auto’s, waarvan sommigen al in April gereserveerd hadden, bleven staan. “De hele dag heb ik op de Ambachtelijke Dag gestaan en nu ben ik pas tegen twaalven thuis. Zijn vrouw komt op krukken eraan; “We moeten nog naar een plaatsje in de buurt van Zwolle”. Een meneer, die nog naar Amsterdam moet met het openbaar vervoer, ziet af van zijn verdere reis. De kans dat hij de laatste trein naar deze plaats in Leeuwarden nog kan halen acht hij miniem. Hoewel zijn vriendin wat bozig is vindt ze dit helemaal geen ramp. “Maar ik zou morgen wel moeten werken, dat red ik morgenvroeg niet meer”. Ondertussen lopen de teleurgestelde passagiers naar het even verderop gelegen restaurant De Piraat om tot zonsondergang te wachten op de extra dienst van vanavond. Dan is om half negen hopelijk de “Sier” weer terug uit Holwerd om nogmaals de reis te maken.
Het dagtoerisme naar Ameland is flink deze eerste week “mooi weer” van de Zomer 2013. ’s Morgens was de rij voor Fietsenverhuur Kiewiet op de veerdam al immens. Ze werd voorbij gereden door een lange stoet fietsers die hun eigen vervoersmiddel van de overkant hadden meegenomen. Eenmaal op Ameland wilden en konden de dagtoeristen tot aan de laatste mogelijkheid het eiland te verlaten genieten van het zomerweer. De half vijf boot was nog lang niet volledig bezet. Zo kon het gebeuren dat de “geplande” terugreis met de reguliere laatste veerdienst niet lukte. Met 1200 passagiers is de veerboot wettelijk vol.  De bemanning van de “Sier” moest nog een overuren dienst draaien door om tien over negen nog een extra vaart uit te voeren. Zo konden allen donderdagavond Ameland toch verlaten.


Teleurgesteld ziet een grote groep achtergebleven passagiers de laatste reguliere boot “De Sier” vol vanaf Ameland vertrekken, veel bleven staan. foto: Jan Spoelstra

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Advertenties
Posted in: ameland actueel