Politieagent buiten dienst mishandelt buschauffeur op Ameland.

Posted on juli 28, 2013

0


( Politiebericht) Hollum. – Een 35-jarige man is zaterdagmorgen op het Jan Roepespad in Hollum aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 55-jarige buschauffeur. De buschauffeur is niet afkomstig van Ameland, maar valt enige weken in. De verdachte is een Nederlandse agent van politie die in zijn vrije tijd op het eiland verblijft. Hij is niet werkzaam in de regio Noord-Nederland.

Eerder op de ochtend is er tussen de twee een woordenwisseling geweest naar aanleiding van een verkeerssituatie met de bus. De verdachte  meende deze als gevaarlijk te moeten zien. Later in de ochtend, rond half elf,  zag hij de buschauffeur opnieuw. Bij een halte stapte hij in de bus.  Hij  legitimeerde zich als politieman. Hierna ontstond een woordenwisseling, waarbij de man de buschauffeur beetpakte. Een worsteling ontstond, terwijl de bus begon te rijden. Omdat de chauffeur de bus niet direct meer kon laten stoppen, kwam deze langzaam rijdend in bosjes langs de weg tot stilstand. Een tiental geschrokken passagiers verliet hierna de bus. De chauffeur raakte licht gewond. De buschauffeur werkte hierna zijn belager de bus uit en waarschuwde de politie.

De verdachte is aangehouden en op verdenking van mishandeling ingesloten. Nadat hij is gehoord is hij zaterdagavond weer in vrijheid gesteld. De buschauffeur deed aangifte. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Advertenties
Posted in: ameland actueel