Bonny Dijkstra maakt kunstwerk onder Vrouwenpoortsburg

Posted on augustus 29, 2013

0


Leeuwarden. – Leeuwarder kunstenaar Bonny Dijkstra maakt een doek van tien bij vijf meter onder de Vrouwenpoortsbrug in Leeuwarden. Dijkstra werkt belangeloos aan het kunstwerk en ziet het als geschenk aan de stad. “Ik hoef er niks voor, zo maken we samen de stad een beetje mooier.” Het kunstwerk wordt officieel geopend tijdens het Uit! Festival op 1 september om 16:30 uur. Lwd2018 draagt bij aan de materiaalkosten van het kunstwerk.
Dijkstra wil met dit werk een ode brengen aan Gerriet Postma en Beb Mulder, twee van zijn grote inspiratiebronnen. “Zo breng je drie generaties Leeuwarder kunstenaars bij elkaar.” In het brugwachtershuisje naast de brug is vanaf 1 september te zien hoe het werk tot stand is gekomen. Dijkstra is daar aanwezig om geïnteresseerden te woord te staan en tekst en uitleg te geven. “Ik hoor graag wat mensen er van vinden en wil er graag over vertellen.”
Dijkstra betrekt leden van de Dansschool058 in het project door ze te laten dansen op het doek. “Dit deed Gerriet Postma vroeger ook met zijn vrouw.” Het doek is bevestigd aan de onderkant van de brug en dus voor het publiek te zien wanneer die geopend wordt.
Het kunstwerk is te zien tot eind september 2013.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel