Paardenreddingsboot Ameland rukt vanmiddag uit.

Posted on augustus 29, 2013

0


De paardenreddingsboot van Ameland rukt uit vanmiddag 29-8.

Hollum. – Vanmiddag, 29 augustus, is er het spectaculaire uitrukken van de paardenreddingsboot. Die Amelandse reddingsboot de Abraham Fock is compleet met speciaal getrainde paarden uniek. Deze dieren trekken het boot de zee in. Reddingsboot de “Abraham Fock” heeft een Katwijkse oorsprong. het vaartuig is op de scheepswerf van de gebroeders Taat in Katwijk van de helling gelopen. In opdracht van de toenmalige Noord- en Zuid-Hollandse Reddings Maatschappij.

  • Donderdag 29 augustus 2013 16.30 uur

Meestal op de zaterdag is er een aantal malen de lancering van de unieke Paardenreddingsboot van Ameland.In de demonstratie van uitrukken van de paardenreddingboot op Ameland trekken acht krachtige eilander paarden de reddingboot Abraham Fock over het strand in zee. De demonstraties starten vanaf het Maritiem centrum “Abraham Fock” aan de Oranjeweg 18 in Hollum. De lanceringen vinden bijna altijd plaats op het strand aan het einde van het Tjettepad.

De volgende data van het uitrukken van de Paardenreddingboot 2013 op Ameland:

  • Zaterdag 19 oktober 2013 11.00 uur
  • Zaterdag 28 december 2013 14.00 uur

Data en tijden onder voorbehoud! De start is vanuit het boothuis bij het Maritiem Centrum “Abraham Fock” aan de Oranjeweg 18 te Hollum, de demonstratie vindt plaats op het strand Zuid-West van Hollum, einde Tjettepad.

Op 29 juni, reist de paardenreddingsboot van Ameland naar Katwijk. Die dag is er tijdens de reddingsdemonstratie (SAR) in het dorp ter ere van de negentigste verjaardag van de Katwijkse Reddingsbrigade (KRB).

Vertrek en lancering van Paardenreddingsboot vanuit de Kazerne bij het Maritiem Museum aan de Oranjeweg in Hollum. Videoverslag: www.ameland.journaal.nl /www.janspoelstra.nl

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel