Vrouw verdrinkt in veerhaven Vlieland

Posted on september 12, 2013

0


Tragisch ongeluk bij veer Vlieland

Oost Vlieland. – Op Vlieland is rond zeven uur vanmorgen bij de veerboot een auto in het water beland. Een vrouw wilde de boot nog oprijden, terwijl die al aan het wegvaren was. Uit ooggetuigenverklaringen van zowel Doeksen medewerkers als andere personen ter plaatse blijkt, dat de personenauto met hoge snelheid op de brug is afgereden, het rode waarschuwingslicht heeft genegeerd en van de brug is gereden. De auto was te laat en niet ingecheckt. Waarschijnlijk heeft de automobiliste gepoogd nog met de boot mee te kunnen.
Hulpdiensten probeerden tevergeefs de vrouw nog te redden. Onder meer de Sar Heli en een reddingboot van Terschelling boden hulp.
De bestuurster is overleden, zo meldt de politie op het eiland. De identiteit van de overleden vrouw is bij de politie bekend. Omdat de nabestaanden nog geïnformeerd moeten worden, geeft de politie nadere informatie over haar leeftijd en woonplaats nog niet vrij.
De passagiers zijn aan boord en in Harlingen opgevangen en er is slachtofferhulp geregeld voor zowel passagiers als medewerkers. Een aantal van hen is flink geschrokken door wat er is gebeurd.
Naar verwachting wordt de dienstregeling naar Vlieland vandaag verder uitgevoerd volgens dienstregeling.
UPDATE: Het slachtoffer is een 72-jarige vrouw uit het Duitse Hofheim.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Advertenties
Posted in: ameland actueel