Flinke brand op Ameland

Posted on september 13, 2013

0


Brand op de Kiekduun bij Buren op Ameland

De brandende werkplaats juist na het ontstaan van de brand. foto: Jan Spoelstra

Buren. – In de werkplaats van camping De Kiekduun aan de Strandweg in Buren is even na twaalf uur brand uitgebroken. Verloren gegaan zijn de werkplaats loods en een opslagloods. Omdat de grote brand te bestrijden was ook de brandweer van Hollum opgeroepen om assistentie te verlenen. Met de reddingsboot van de KNRM werden twee OVD’s vanaf Holwerd naar Ameland overgezet.
Inmiddels waren ook de Brandweerkorpsen van Drachten en Dokkum met een blusauto naar de Pier gereden. Wegens de omvang van de brand op dat moment hoefden zij niet meer overgezet te worden.  Vanwege de heftige rookontwikkeling heeft de politie de Strandweg afgezet. Gasten die voor het weekend aankwamen zeiden al vanaf de veerdam in Holwerd de rookkolom te hebben gezien. Zij moetsen wachten totdat de kust veilig voordat zij naar de receptie van de Camping konden. Enkele Alpaca’s die in de rookwolk stonden werden uit hun wei gehaald. Nl alert gaf de mededeling uit ramen en deuren te sluiten.
Om ongeveer kwart over twee werd het sein brand Meester gegeven.
Getuigen meldden dat ze een drietal doffe knallen hoorden voordat ze rook uit het dak zagen komen. Personeel in het aanpalende centrumgebouw werden snel hieruit geëvacueerd. Enkele werknemers lagen op nauwelijks vijf meter van de brand nog in hun Appartement te slapen.

De inhoud van de eerste loods en werkplaats mag alles verloren worden beschouwd. Ook de opslag erboven kan worden afgeschreven. In de andere loods stonden een tractor en een mini-shovel. Deze hebben wel roetschade, maar lijken in een zodanige staat in gebruik kunnen blijven.

Het de vierde flinke brand op Ameland dit jaar: Na de brand in de Clemenskerk volgde een brand bij een woonhuis in Buren. Enkele weken geleden brandde de Loods van de StrandExpress af. En nu deze brand aan de Strandweg in Buren.

Meer foto’s van de Brand volgen morgen.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Advertenties
Posted in: ameland actueel