Wandelevenement 19-10 Tussen Slik en Zand op Ameland

Posted on september 16, 2013

0


3e editie van het wandelevenement Tussen Slik en Zand op Ameland

Stiens. – Op zaterdag 19 oktober organiseert Stichting Sportpromotie Ameland de 3e editie van het wandelevenement Tussen Slik en Zand. Wandelen over Ameland tussen Wad en Noordzee met afwisselende routes van 10, 17 en 25 km. Maak als wandelaar tijdens deze dag onderdeel uit van het Wadden Werelderfgoed. Geniet van dit bijzondere gebied. Niet voor niets door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Op dit moment zijn al 1000 wandelaars ingeschreven voor de 3e editie van Tussen Slik en Zand. Inschrijven is mogelijk via de website tot uiterlijk een week voor het evenement. De deelnemerslimiet is dit jaar gesteld op 1750 wandelaars. Op de website zullen wij aangeven wanneer dit aantal is bereikt.

foto’s van dit evenement editie 2012 op http://www.janspoelstra.nl/tussenslikenzand2012

Slik en zand op Ameland foto fotograaf Jan Spoelstra

Dit jaar is het Natuurcentrum opgenomen in de routes van Tussen Slik en Zand. Aan het eind van de wandeltocht kunt u nog veel meer informatie opsnuiven in dit moderne kenniscentrum waar ervaren en beleven gecombineerd zijn. Hier wordt u op een spectaculaire manier meegenomen op reis door de Amelander natuur, bent u getuige van het ontstaan van het Waddengebied en voelt u zich betrokken bij de inspanningen die nodig zijn om het eiland te behouden.

De inschrijving is inclusief een bootvoucher voor personenvervoer Holwerd-Ameland vv. Op donderdag 10 oktober worden de vouchers verstuurd. Deze zijn geldig t/m 19 oktober voor vervoer naar Ameland. Terug is geen controle voor personenvervoer en kan er dus op elk gewenst moment gebruik gemaakt worden van de diensten van Wagenborg Passagiersdiensten. Wij geven korting voor deelnemers die op Ameland wonen of een adres op Ameland opgeven. (Deze mensen krijgen geen bootvoucher toegestuurd). Kijk voor boottijden op de site.
Slik en zand op Ameland foto fotograaf Jan Spoelstra

Balanceren over slijk, zand en water over wandelpaden van Ameland foto: Jan Spoelstra
Ga mee op ontdekkingstocht tijdens de wandeling tussen Wad en Noordzee. Het rijke bodemleven op de Waddenzee is de verborgen schat van het werelderfgoed. De fossielen op het Noordzee-strand ontsluieren prachtige geheimen van de geschiedenis van dit gebied. Welke dieren zitten er allemaal verstopt in de waddenbodem? Welke bijzondere planten komt u tegen in de kwelders? Is het barnsteen of een stuk hout wat u tegenkomt op het strand? Elke vondst vertelt een eigen verhaal over wat het gebied zo bijzonder maakt. Neem uw vondsten mee of maak er een foto van en krijg antwoord op de vragen aan het eind van uw wandeling . De werelderfgoed gidsen van de Waddenvereniging en het Natuurcentrum staan aan het eind van de wandeltocht op 19 oktober voor u klaar om vragen te beantwoorden en geheimen te ontrafelen. Op de 25 en 17 km route zijn er twee, en op de 10 km route is er één verzorgingspost waar deelnemers worden voorzien van een hapje en drankje. Koffie, thee, koek, fruit en bouillon zijn hier aanwezig. De wandelaars van de 25 en 17 km komen twee maal langs dit punt bij Klein Vaarwater.

Bent u al lid, of geeft u aan lid te willen worden van de Waddenvereniging bij de aanmelding via het inschrijfformulier van Tussen Slik en Zand, dan ontvangt u korting op het inschrijfgeld. Leden van de Waddenvereniging krijgen € 5,00 korting bij opgave van het lidmaatschapnummer. Deelnemers die aangeven dat ze voor minimaal 1 jaar lid worden van de Waddenvereniging krijgen maar liefst € 10,00 korting op het inschrijfgeld.

De routes van Tussen Slik en Zand 2013 van 10, 17 en 25 km staan beschreven in het routeboekje dat elke deelnemer bij aanmelden op Ameland krijgt. De zogenaamde erfgoedbakens, die onderweg zichtbaar zijn d.m.v. wimpels, staan hierin ook beschreven. Verder worden alle routes aangegeven met routebordjes. Op de dag zelf kan men altijd nog wisselen van afstand. De splitsingen van de routes zijn onderweg duidelijk aangegeven. Het routeboekje zal weer worden voorzien van een stempelkaart.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

.

Advertenties
Posted in: ameland actueel