Slordig GeelWit verliest op Ameland van Harkema.

Posted on oktober 13, 2013

0


Geel Wit laat punten aan Harkema-Opeinde op Ameland.

(van sportverslaggever Koos Molenaar) Buren. – Harkema-Opeinde heeft met 1-2 van Geel Wit gewonnen. Het slotoffensief van de thuisclub kwam te laat om nog een punt uit het vuur te slepen.

Geel Wit ging te slordig met de kansen om, over de hele wedstrijd genomen was de zege van de bezoekers verdiend. De eerste kans was echter voor Lars Brouwer namens de thuisclub, hij schoot over. Even later ging de vrije trap van Jordi Metz (samen met broer Danny vorig jaar nog voor Geel Wit spelend) net naast. In de achtste minuut verspeelde Kevin Kiewiet de bal aan Danny Metz, die passte op Blend Berzingi, echter doelman Pieter Oene Smit pareerde uitstekend. Na een kwartier spelen een mooie aanval van Geel Wit. Bente Bonthuis bracht de bal voor op broer Siard, maar die kreeg hem tegen de arm. De kansen waren daarna voor de bezoekers, maar Wesley de Vries, Berzingi en Danny Metz hadden het vizier niet goed afgesteld. In de 41-ste minuut kwam Harkema-Opeinde op voorsprong. Een kopbal van Danny Metz ging via Lukas Mollema over de achterlijn. Uit de daaropvolgende hoekschop van Berzingi kwam de bal bij de tweede paal bij De Vries en hij schoot raak: 0-1.

De kans op de gelijkmaker door Siard Bonthuis. foto Jan Spoelstra.nl
Na een klein kwartier spelen in de tweede helft legde Kayan Kiewiet de bal klaar voor Siard Bonthuis, maar van dichtbij lepelde hij de bal over het doel. Vijf minuut later bezorgde Lars Brouwer Dennis Akkerman een niet te missen kans, toch presteerde hij het om over te schieten. Tussendoor was Wietse van der Valle gevaarlijk opgedoken voor Smit, maar de keeper wierp zich uitstekend voor de bal. In de 78-ste minuut leek de strijd beslist toen de net ingevallen Erwin Dijk met een knal van afstand doel trof. Geel Wit verliet de verdedigende stellingen en kreeg vijf minuten voor het einde een strafschop, toen Roy Ritsma Lars Brouwer vastpakte. De strafschopspecialist nam de elfmeter zelf en scoorde beheerst: 1-2. Het slotoffensief dat Geel Wit daarna ontwikkelde leverde de thuisclub niet meer op dan een schot van Kayan Kiewiet dat over ging.

Kayan Kiewiet maakte veel meters. foto Jan Spoelstra

Opstelling: Pieter Smit; Glenn Kienstra, Kevin Kiewiet, Lukas Mollema, Theodoor Molenaar (Patrick Metz 68); Dennis Akkerman (Mark Molenaar 81), Frank Beijaard, Lars Brouwer, Siard Bonthuis (Bjorn Wijnberg 63); Bente Bonthuis, Kayan Kiewiet.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Advertenties
Posted in: ameland actueel