Sneu verlies Geel Wit bij DTD in Jelsum

Posted on oktober 28, 2013

0


Sneu verlies Geel Wit bij DTD

(van sportverslaggever Koos Molenaar) Jelsum. – Geel Wit heeft met 3-2 verloren van het nog ongeslagen DTD. De beslissing viel ver in blessuretijd. ,,Dit hadden we absoluut niet verdiend, heel sneu’’, zei Ids Heerema. Hij verving trainer Kees Slotemaker die wegens het overlijden van zijn vrouw niet aanwezig kon zijn. Geel Wit begon voortvarend met kansen voor Kayan Kiewiet en Bente Bonthuis. In de achtste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong door Kayan Kiewiet. Hij kapte zich vrij en schoot beheerst in: 0-1. Geel Wit zette door. Siard Bonthuis schoot naast, Dennis Akkerman mikte over en ook Bente Bonthuis kreeg nog een mogelijkheid. Ook de thuisploeg liet zich voor het doel van de tegenpartij zien en dwong doelman Pieter Oene Smit tot enkele nuttige reddingen. De grootste kans voor de rust was in de veertigste minuut voor Bente Bonthuis. Via de handen van de keeper en de lat ging zijn schot over. Een belangrijke misser, want even later was het aan de andere kant wel raak. DTD viel aan over de rechter kant, Smit redde, maar de bal kwam voor de voeten van Lejon Sikkes die met dit cadeautje wel raad wist: 1-1.
De eerste goede kans na rust was voor DTD, maar het schot werd geblokkeerd door uitgerekend een ploeggenoot. In de 62-ste minuut kwam Geel Wit weer op voorsprong. Siard Bonthuis mikte uit een vrije schop de bal op het hoofd van Mark Molenaar, die boven de verdedigers van DTD uittorende en raak knikte: 1-2. De vreugde om deze treffer duurde echter net iets te lang, want in dezelfde minuut lag de bal ook bij Geel Wit in het net, Steffen Hansma was de doelpuntenmaker. Geel Wit had weer de leiding kunnen nemen als Lars Brouwer na de hoekschop van Ken Knoeff niet naast maar raak had geschoten. DTD overleefde en sloeg in de derde minuut van de blessuretijd toe door andermaal Steffen Hansma. Daarna had Kayan Kiewiet de gelijkmaker nog op de voet, hij schoot echter naast.

Opstelling: Pieter Oene Smit; Lukas Mollema, Keven Kiewiet, Mark Molenaar, Theodoor Molenaar; Dennis Akkerman (Ken Knoeff, 70’), Bjorn Wijnberg, Lars Brouwer, Siard Bonthuis; Bente Bonthuis, Kayan Kiewiet.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

.

Advertenties
Posted in: ameland actueel