Drie keer Nat Nederland , met Ameland, op Duitse Televisie.

Posted on december 27, 2013

0


Waddenlandschappen van Nederland op Duitse TV

Nes.- In januari worden drie TV-documentaires over het kustgebied van Nederland over de Duitse televisie uitgezonden. Na een serie over het Duitse kustgebied tussen Denemarken en de Eems maakten Manfred Schulz en Andrea Dorschner in 2013 drie documentaires van 60 minuten elk over het Nederlandse kustgebied. De documentaires worden begin januari 2014 uitgezonden op de Duitse TV zender NDR. De serie heet: „Land im Gezeitenstrom – Holland“

  • Teil 8: Von der Ems zu den friesischen Seen NDR am Donnerstag, 02.01.14, 20.15 Uhr – Deze uitzending omvat opnamen van een onderzoekingstocht van de Stichting Verdronken Geschiedenis en Museumhuis Groningen in septyember 2013 onder het eilandje Simonszand. Deze aflevering toont verder delen van het Groningse en Friese (wadden)gebied, Ameland, Terschelling en informeert ook over de Friese meren.
  • Teil 9: Von der Waddenzee zum IJsselmeer NDR am Freitag, 03.01.14, 20.15 Uhr
  • Teil 10: Von Amsterdam nach Zeeland NDR am Freitag, 10.01.14, 20.15 Uhr – Hier zijn opnamen te zien van restanten van het 16e eeuwse verdronken land van Oud-Rilland op de slikken van de Westerschelde.

 

Waddenlandschap. foto Jan Spoelstra

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

.

Posted in: ameland actueel