KoopWoningen in Friesland en op Ameland in de Schijnwerpers

Posted on januari 16, 2014

0


Lancering woonoffensief Fryslân

Leeuwarden. – Om de woningmarkt in Fryslân een extra stimulans te geven, is op 16 januari door gedeputeerde Hans Konst het Woonoffensief gelanceerd. 20 Friese gemeenten en 130 makelaars ontvingen het eerste promotiemateriaal van de provincie om de campagne meer bekendheid te geven. Als belangrijk onderdeel van de campagne wordt op 15 februari in de 20 gemeenten een woondag georganiseerd.
Tijdens de woondag worden in alle Friese gemeenten woonmarkten gehouden. Hier worden ruim 3.000 koopwoningen in de prijsklasse tot 200.000 euro in de schijnwerpers gezet. Het doel is het verbeteren van de consumenteninformatie over de woningmarkt, het bundelen van regelingen en het verduurzamen van woningen. Daarnaast kan men profiteren van gratis maatwerkadviezen en investeringen in energiebesparing.
Het woonoffensief is een samenwerkingsverband tussen de provincie Fryslân, Friese gemeenten, makelaars, woningcorporaties, financiële instellingen en de bouwsector. Het woonoffensief maakt onderdeel uit van het aanvalsplan Woningmarkt waar 65 miljoen euro geïnvesteerd wordt in de woningmarkt in Friesland. De provincie besteedt met het programma Wurkje foar Fryslân in totaal 300 miljoen euro om mensen in Friesland weer aan het werk te helpen.
De actieperiode rond het woonoffensief duurt van 15 februari tot en met 15 maart en de provincie heeft tot 250 subsidiemogelijkheden beschikbaar. Hierbij wordt een OP=OP regeling gehanteerd.
Meer informatie is te vinden op http://www.woonoffensief.nl.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

.

Posted in: ameland actueel