Het rommelt in Pieterburen.

Posted on januari 24, 2014

0


Raad van Toezicht Zeehondencreche in Pieterburen wil mogelijk van directeur af.

Hollum / Pieterburen. – De nieuwe raad van toezicht van de Zeehondencreche in Pieterburen wil af van directeur Niek Kuizenga
Anderhalf jaar geleden werd de inmiddels onder het personeel populaire Kuizenga benoemd. Ad van rooij zegt namens zijn collega’s dat zij vinden dat Niek moet blijven.
Onder zijn beleid is een nieuwe koers ingezet. Bij Lenie ’t Hart waren alle zieke zeehonden welkom,nu is men selectiever geworden.  Niet alleen het poortbeleid is minder ruimhartig geworden. Waar voorheen een zeehond pas met 35 kilo de creche mocht verlaten, wordt nu 25 kilo genoeg gevonden. Woordvoerder de Rooij meent dat de vernieuwde wijze van opvangen werkt.”Uit onderzoeken blijkt dat het sterftecijfer onder zeehonden nog nooit zo laag is geweest.” ; zo deelt hij mee. Waar in de ruim veertig jaat met ‘T Hart aan het roer nogal eens kritiek was van bijvoorbeeld het andere opvangcentrum Ecomare op Texel, is deze nu verstomd.
Door de oprichting een ondernemingsraad, waaraan de Raad van Toezicht verplicht advies te vragen bij een mogelijk ontslag van de directeur, probeert het personeel het tij te keren. Bij monde van Hans Franssen ontkende de Raad van Toezicht vanmorgen dat ze van de huidige directeur af willen.
paard strand foto fotograaf Jan Spoelstra

Directeur Niek Kuizenga. foto: Jan Spoelstra.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Advertenties
Posted in: ameland actueel