Wie is de baas in de Zeehondencreche.

Posted on januari 28, 2014

0Lenie ’t hart voor de auto van de zeehondenopvang. foto: Jan Spoelstra.
Pieterburen. – De beoogde interimmanager Wibo van de Linde is niet welkom bij de Zeehondencrèche in Pieterburen. Op de site laat het personeel weten: “De staf van de zeehondencrèche die was uitgenodigd door Wibo van de Linde om wekelijks bij elkaar te zitten met hem heeft unaniem besloten dat ze hier niet aan willen meewerken. Het betreft hier hoofden van dienst, in totaal 11 personen Ze hebben geen behoefte aan een interim manager en willen graag doorgaan op de wijze zoals dat het laatste anderhalf jaar ging met de huidige directeur Niek Kuizenga. Deze heeft nog steeds de steun van de overgrote meerderheid van de medewerkers. Ze hebben dit besluit meegedeeld aan de voorzitter van de Raad van Toezicht met een kopie aan de heer Van de Linde. Deze moet nu beslissen of hij doorgaat met het instellen van een interim manager of niet. De personeelsvertegenwoordiging vraagt zich overigens ook af of het benoemen van een interim manager, terwijl er nog een directeur is, wel in overeenstemming is met de statuten en zal dit verder uitzoeken.”

Na zijn aanstelling door raad van Toezicht nodigde van de Linde slechts tien stafleden uit, om volgende week met hem om de tafel te gaan. “We hadden dinsdagmiddag ons wekelijks overleg als staf. Unaniem is Van de Linde niet te woord te staan”, zegt crèchewoordvoerder Ad van Rooy. Het steekt de elf stafleden en de andere collega’s dat de zeer recent aangetreden raad van toezicht een interim-bestuurder aanstelde, terwijl directeur Niek Kuizenga nog steeds op zijn stoel zit.
Wibo Van de Linde, ook nog lid van de raad van Toezicht zegt: “Ik ga gewoon door”, Meer wilde hij er niet over te zeggen.

http://www.ameland.org/ ameland activiteit agendaameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel