Het laatste jaar van de Chipknip

Posted on februari 4, 2014

0


Consument: Zet uw Chipknipsaldo nu op nul

Amsterdam. – Vanaf 1 januari 2015 kan Chipknip niet meer worden gebruikt. Dat is in maart 2013 door Currence, de merkeigenaar van Chipknip, aangekondigd. De banken en Currence raden ondernemers met klem aan om voor 1 oktober 2014 alternatieve betaalmiddelen te accepteren, bijvoorbeeld pinnen of elektronische betaalmiddelen die voor een selecte groep beschikbaar zijn.
Chipknip bewees de afgelopen jaren zijn toegevoegde waarde met name in de segmenten parkeren, vending (verkoopautomaten) en catering (bedrijfskantines). Chipknip wordt steeds vaker vervangen door andere elektronische betaalmiddelen.
Na 31 december 2014 moeten ondernemers Chipknip volledig vervangen hebben, zodat zij ook na 2014 betalingen van hun klanten kunnen ontvangen.
Piet Mallekoote, directeur van Currence: “Zowel de banken als Currence hopen dat consumenten het Chipknipsaldo op hun betaalpas zo snel mogelijk afwaarderen. Het Chipknipsaldo blijft uiteraard van de pashouder. Maar het algeheel advies luidt: Gebruikt u uw Chipknip niet meer of heeft u nog een oude Chipknip liggen? Zet hem dan nu al op nul!”
Terugstorten*** van het Chipknipsaldo kan via ieder oplaadpunt, vaak bij een bankfiliaal. Wanneer de pas defect of geblokkeerd is, kan in de meeste gevallen toch het geld teruggestort worden op de rekening. De kaarthouder moet hiervoor contact opnemen met zijn bank.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

<img title="ameland fotograaf Jan Spoelstra" alt="ameland fotograaf Jan Spoelstra" src="http://www.ameland.org/bovenbanner.

Posted in: ameland actueel