Op Ameland 2-1 Geel-Wit – Leovardia Leeuwarden.

Posted on februari 9, 2014

0


Winst op Ameland van Geel-Wit op Leovardia uit Leeuwarden: 2-1

( van sportverslaggever Koos Molenaar) Nes. – Geel Wit heeft zich hersteld van de zeperds tegen SC Stiens en Dronrijp door thuis met 2-1 van SC Leovardia te winnen. Trainer Kees Slotemaker moest flink puzzelen om elf namen op de juiste plaats te krijgen. Kevin Kiewiet, Frank Beijaard en Lars Brouwer zijn langdurig geblesseerd en de zieke Bjorn Wijnberg haakte op het laatste moment af. Dit betekende dat aanvaller Kayan Kiewiet de plek van broer Kevin als laatste man overnam en A-junior Johan Kolk in de basis begon. Het waaide een halve storm op Ameland toen scheidsrechter W. de Wind het beginsignaal liet klinken. Leovardia kreeg, tegen de wind in, de eerste kans in de persoon van Dennis Elzinga, maar hij schoot over.De volgende kansen waren voor Geel Wit en die waren meteen raak. In de twaalfde minuut pikte Jurjen Metz de bal op en scoorde beheerst. Zes minuten later lag de bal alweer achter doelman Johan Ritzema. Na een overtreding op Jurjen Metz mocht Siard Bonthuis een vrije schop nemen. De bal werd van
richting veranderd en het was 2-0.De thuisclub toonde passie en strijdlust. Na een half uur een indrukwekkende solo van de goed spelende Johan Kolk, hij legde de bal af naar Bente Bonthuis en die zag zijn inzet door de keeper gekeerd. Een vrije schop van Siard Bonthuis kwam in de 38-ste minuut op de kruising. Vlak voor rust had Elzinga weer een goede kans voor de bezoekers, hij schoot over.
Na de rust waren er kansen over en weer. In de 56-ste minuut verrichte Pieter Oene Smit een van zijn vele reddingen van deze middag, in de tegenstoot kreeg Siard Bonthuis een prachtkans. Hij passeerde de doelman maar schoot voorlangs. Even later een fout van Theodoor Molenaar, Elzinga dreigde deze af te straffen, maar weer lag Smit in de weg. Bente Bonthuis was met zijn snelheid een ware plaag voor zijn directe tegenstander, maar hij faalde telkens in de afwerking. De kansen voor Leovardia kwamen bijna allemaal op naam van Elzinga. In de 70-ste minuut zag hij twee pogingen stranden: eerst redde Smit en daarna raakte hij de lat. Meteen daarna werd hij vervangen en zijn opvolger was wel succesvol. Uit een corner trof Tjal Goldenbeld doel. Er brak een spannend laatste kwartier aan met eenrichtingsverkeer richting doel Geel Wit. Vlak voor tijd was de beste kans voor Ben Ewald, maar hij schoot over.
In blessuretijd verloor Stephan de Jager zijn zelfbeheersing en na een overtreding op Sander Hekkelman kon hij met rood vertrekken. Op dat moment speelde Leovardia al met tien man omdat een speler geblesseerd uitviel toen de
Leeuwarders al drie keer gewisseld hadden.

Opstelling: Pieter Oene Smit; Klaas Kolk, Kayan Kiewiet, Lukas Mollema, Theodoor Molenaar; Maurits Metz (Mark Molenaar, 57), Johan Kolk, Siard Bonthuis, Glenn Kienstra; Bente Bonthuis (Hein Mosterman, 85), Jurjen Metz (Sander Hekkelman, 50).

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

.

Advertenties
Posted in: ameland actueel