Lenie ’t Hart wil niets meer met Pieterburen te maken hebben.

Posted on februari 28, 2014

0


Lenie wil weg bij Zeehondecentrum in Peterburen

Pieterburen/Nes.- Lenie ’t Hart heeft ontslag genomen met als voorwaarde dat haar naam Zeehondencrèche Lenie ’t Hart er af gaat. Ze heeft er verdriet van dat ze deze beslissing moet nemen. Het ergste vindt ze het gooien zo met modder naar haar. Ook dat de zeehondenopvang niet meer is zoals zij het had bedoeld. Dierenwelzijn staat volgens de stichteres niet meer voorop. Volgens Lenie worden mensen op het strand leugens verteld zoals dat een zeehond niet ziek is.
Op dit moment willen de vrijwilligers de zeehonden eigenlijk niet meer naar Pieterburen brengen. Alleen op Ameland worden door een samenwerking van SBB en RWS en op Schiermonnikoog iemand worden nog ernstg zieke zeehondjes weggebracht. De vrijwilligers de te lichte zeehonden niet meer vrijlaten. Daarom laten ze nu vrij op Ameland.
Lenie zegt: Ik kan niet aan een “Dierenattractiepark” in Pieterburen mijn naam geven. Er komt een nieuwe opvang in Zuid West. Maak je geen zorgen ik blijf voor zeehonden vechten al is het niet meer in Pieterburen en help de groep in ZuidWest Nederland.

Lenie wil haar naam terug. foto: Jan Spoelstra

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

Jubileum voor de Nieuwskrant van Ameland

Nes.- Inmiddels voorziet de Ameland Internet Krant – http://www.ameland.org – Ameland, zijn gasten en belangstellenden per 1 januari 15 jaar van nieuws. Inmiddels bekijken elke dag een 2000 bezoekers uit Nederland en veel andere landen de website. In dit Jubileumjaar zullen we meerdere acties opzetten. Blijft de krant volgen
ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel