Holwerd aan Zee krijgt meer vorm.

Posted on maart 7, 2014

0


Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra
Oud-staatssecretaris Joop Atsma adviseur Holwerd aan Zee
Holwerd. – Joop Atsma gaat de stichting Holwerd aan Zee adviseren. Dit werd bekend gemaakt tijdens een CDA-werkbezoek op donderdag 6 maart 2014. De rol van oud-staatssecretaris Atsma is belangeloos. Statenlid Henk van der Veen uit Dookum die de match maakte: “zie het als een aanvulling op het comité van aanbeveling.”
Zo’n veertig CDA’ers waren in Holwerd voor een uitleg van het project, waaronder kandidaat Europarlementariër Wim Eilering uit Drachten en CDA-gedeputeerde Tineke Schokker-Strampel. De laatste was onder de indruk. Ze benadrukte dat de ontwikkeling van het project ‘eins goed by it CDA past.’ En loofde de werkwijze: “fantastysk dat sa’n fyzje út de doarpsmienskip komt.”
Al eerder maakte het CDA Dongeradeel en de Friese CDA-statenfractie zich sterk voor geen bestuurlijke drukte rond Holwerd aan Zee. Statenlid Henk van der Veen: “Vraag sterke mensen met kennis om je heen, maar laat ze het niet overnemen.” Gistermiddag werd bekend dat voormalig staatssecretaris van ELI, Joop Atsma, de stichting belangenloos gaat adviseren. Van der Veen: “Met Joop heeft de stichting een naam is huis die als een soort van wegbereider kan fungeren vanuit een adviserende rol.” Het comité van aanbeling Holwerd aan Zee bestaat nu als uit Siem Jansen van de NOM en dijkgraaf ir. Paul Erkelens. Lijsttrekker Esther Hanemaaier gaf in bijdrage aan, dat een speciale gebiedsvisie het project bestuurlijk vooruit kan helpen.
Door de mogelijke ontwikkelingen van een nieuwe gemaal, binnenmeer en sluis, ontstaat er geheel nieuwe ruimtelijke omgeving. De aanwezigheid van water moet nieuwe ondernemers lokken, volgens de stichting staan er een aantal al te trappelen. Hiddema: “Holwerd kan Appelscha van het Noorden worden, omdat de hele streek er van mee profiteert.” Deze gedurfde en creatieve samenwerking leidde er toe dat Johan Tjalsma als fractievoorzitter van het CDA Fryslân zich uitsprak over een toekomstvisie voor Fryslân.


Holwerd achter de landaanwinningswerken. foto: Jan Spoelstra

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel