Kees rijdt 2 keer de MTB Ameland op 1 dag.

Posted on maart 9, 2014

0


Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Mtb Ameland in de lentezon

Nes. – Na de de succesvolle introductie van de Strandrace zaterdags op Ameland was er op de zondag de MTB tour. Onder een lentezonnetje en een strakblauwe hemel reden de honderden liefhebbers hun toertochten tot een lengte van 90 km. Overal op het waddeneiland kwam je ze tegen. Gekleed als een professional waren ze op zoek naar de juiste rit. De meesten slaagden daarin. Enkelen waren de weg volkomen kwijt. Ze stonden bijna wanhopig te zoeken op het kaartje waar ze nu eigenlijk waren. Anderen hielden de oorspronkelijke plan voor wat het was en en kozen voor een parcours tientallen kilometers korter.
“Waar is die natte route” was een vraag. We hebben ze gezien helemaal vol slijk; dat willen wij ook. Hoe ruiger hoe liever leek wel het devies. Helaas voor dezen was het pad voor het grootste deel droog. Misschien een idee om volgend jaar de route voor een deel over het wad te leggen. ( foto’s MTB fotograaf Jan Spoelstra klik hier>>>>> )
Eén deelnemer sprong eruit. Kees Veninga reed de op de zondag twee maal de negentig kilometer. Bijna een elfstedentocht legde de oud Amelander af op het Waddeneiland. ’s Morgens om zes uur begon hij aan de eerste. In het ontwakend zonnetje reed de MTBer door de eilander natuur. “Zo mooi is het ochtends vroeg” zegt hij op luttle kilometers voor het einde van zijn tweede ronde over het eiland. “Dit moet je vaak doen”.

<

Kees enkele kilometers voor de finish op een niet te nemen Bure Blinkerd. foto: Jan Spoelstra.

Voor meer foto’s van fotograaf Jan Spoelstra klik hier>>>>>

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel