Oud-ploeggenoot brengt Geel-Wit (Ameland) verlies.

Posted on maart 9, 2014

0


Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Geel Wit heeft met 4-2 verloren van Harkema Opeinde.

( van sportverslaggever Koos Molenaar) Harkema. – Het was een wedstrijd met twee gezichten. Voor de rust was een geconcentreerd spelend Geel Wit oppermachtig en kwam Harkema
Opeinde tot geen enkele kans. Na de pauze waren de rollen omgedraaid. Na een kwartier spelen mocht Bente Bonthuis allen op het doel van Harkema Opeinde gaan, maar vlak voor het strafschopgebied werd hij onderuit gehaald. De dader werd bestraft met slechts geel en de vrije schop van Jurjen Metz ging naast. Vier minuten later kwamen de Amelanders alsnog op voorsprong. Jurjen Metz bereikte met een goede steekpass Bente Bonthuis en die faalde niet in de afwerking.
Met opgestroopte mouwen begon de thuisclub aan de tweede helft en dat resulteerde meteen in een paar prima kansen voor Mike Oost, maar doelman Pieter Oene Smit hield zijn ploeg in de race. Een schot van Wietse van der Valle ging naast. In de tiende minuut van de tweede helft kon Pieter Hamstra met een uiterste krachtsinspanning Bente Bonthuis van scoren afhouden. Meteen daarna een aanval van de thuisclub over vele schijven met als afmaker Gerard Spinder, 2-1. In de zeventigste minuut kwam Geel Wit weer op gelijke hoogte. Uit een corner van Ken Knoeff kopte Mark Molenaar de 2-2 binnen. In de slotfase ging Geel Wit alsnog onderuit. Jordi Metz dompelde in de tachtigste minuut zijn oud-ploeggenoten in rouw, waarna Mike Oost het erger maakte door de 4-2 uit een strafschop te scoren, nadat Gerard Spinder gretig over het been van Kayan Kiewiet dook. Kayan kreeg geel. In totaal deelde scheidsrechter Stel vijf gele kaarten uit aan de bezoekers en twee aan de thuisclub. Trainer Kees Jan Slotemaker had weinig goede woorden over voor de leidsman: ,,Hij floot inconsequent. Twee keer rood voor Harkema was op zijn plaats geweest. Nu kregen wij kaarten omdat we ons lieten meegaan in het fysieke spel van de tegenstander, waardoor irritatie en onrust ontstond. Fysiek kwam ons middenveld tekort.”

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Glenn Kienstra, Lukas Mollema, Mark Molenaar, Theodoor Molenaar; Martijn de Jong, Maurits Metz (Ken Knoeff), Jurjen Metz; Bente Bonthuis, Lars Brouwer, Kayan Kiewiet (Kevin Kienstra).

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel