Op Ameland is alles anders; verslag Strandrace.

Posted on maart 10, 2014

0


Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

KNWU vindt Strandrace op Ameland een topper.

(van verslaggever Jan Spoelstra) Hollum. – Robbert de Nijs en Alieke Hoogenboom hebben de KNWU Strandrace in Ameland gewonnen. De Nijs was bij de mannen de sterkste in de één na laatste wedstrijd van de Lotto KNWU Strandrace competitie. Ramses Bekkenk eindigde als tweede bij de mannen. Sven Broekaart werd derde.
Met nog één wedstrijd is de positie van Alieke Hoogenboom onaantastbaar geworden. Zelfs zonder te starten zou ze de strandracecompitie winnen. Niet meedoen aan MTB strandrace C-C-C in Castricum is voor haar onbespreekbaar.  Nu was Alieke op Ameland Super. Als enige vrouw kon ze voorin met de mannen mee. Voor de familie Hoogenboom is het ook een familie gebeuren. Manlief rijdt op de zondag de 90 km MTBtour op Ameland. De oudste dochter, die bij de prijsuitreiking reikhalzend stond te observeren hoe het is om een eerste prijs te ontvangen, deed ’s middags nog mee met een programma-onderdeel voor de kinderen. Begeleidt door moeders trok de kleine Hoogenboom op haar roze fietsje door de duinen bij Hollum. “Op Ameland is alles anders”, meende de bij de finish nog strak in het zand gehulde winnares.
Op Ameland was tevens een stevige afvaardiging van de KNWU aanwezig. Het gezelschap was vol lof over de organisatie en de route. Voor een volgende Strandrace in 2015 lijkt Ameland vrijwel zeker in aanmerkng te komen.


Alieke Hoogenboom halverwege de strandrace. foto Jan Spoelstra.

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel