Naam Lenie ’t Hart verdwijnt uit Pieterburen

Posted on maart 11, 2014

0


Al 15 Jaar de NieuwsBron van Ameland

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Lenie ’t Hart van het bord Zeehondencentrum in Peterburen

Pieterburen/Nes.- De eis van Lenie ’t Hart dat haar naam Zeehondencrèche Lenie ’t Hart er af gaat is nu realiteit. Vanaf nu heet de opvan van de zeehonden in het Noord-Groningse alleen nog Zeehondencrèche. Ze heeft er verdriet van dat ze deze beslissing moet nemen. Het ergste vindt ze het gooien zo met modder naar haar. Ook dat de zeehondenopvang niet meer is zoals zij het had bedoeld. Dierenwelzijn staat volgens de stichteres niet meer voorop. Volgens Lenie worden mensen op het strand leugens verteld zoals dat een zeehond niet ziek is.
Op dit moment willen de vrijwilligers de zeehonden eigenlijk niet meer naar Pieterburen brengen. Alleen op Ameland worden door een samenwerking van SBB en RWS en op Schiermonnikoog iemand worden nog ernstg zieke zeehondjes weggebracht. De vrijwilligers de te lichte zeehonden niet meer vrijlaten. Daarom laten ze nu vrij op Ameland.
Lenie zegt: Ik kan niet aan een “Dierenattractiepark” in Pieterburen mijn naam geven. Er komt een nieuwe opvang in Zuid West. Maak je geen zorgen ik blijf voor zeehonden vechten al is het niet meer in Pieterburen en help de groep in ZuidWest Nederland.
1005929_528341210612719_920552689_n
Het nieuwe bord van de zeehondenopvang

Lenie wil haar naam terug. foto: Jan Spoelstra

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

Jubileum voor de Nieuwskrant van Ameland

Nes.- Inmiddels voorziet de Ameland Internet Krant – http://www.ameland.org – Ameland, zijn gasten en belangstellenden per 1 januari 15 jaar van nieuws. Inmiddels bekijken elke dag een 2000 bezoekers uit Nederland en veel andere landen de website. In dit Jubileumjaar zullen we meerdere acties opzetten. Blijft de krant volgen
ameland fotograaf Jan Spoelstra

ameland fotograaf Jan Spoelstra http://www.ameland.org/ ameland activiteit agenda

ameland fotograaf Jan Spoelstra

Posted in: ameland actueel